Hele verden følger med i attentatet i København

Fordømmelse af skud-attentat i København fra hele kloden

Følg Krimi

Danmark har i årevis levet med truslen om terror. I dag blev frygten med et til grusom virkelighed, da en bevæbnet mand afbrød et debatmøde om ytringsfrihed på spillestedet Krudttønden på Østerbro.

En mand på omkring 40 år blev dræbt af skud i brystet og tre politifolk blev såret.

Mens politiet og PET siden skuddene faldt har sat alle kræfter ind på at pågribe den eller de ansvarlige, følger hele verden jagten på gerningsmanden, som formodes at stå bag angrebet. PET efterforsker attentatet som et terrorangreb.

Tragedien er tophistorie på stort set hele verdens nyhedssites fra New York Times til Al Jazeera , ligesom  sympatien strømmer fra udlandet til Danmark.

- Jeg fordømmer skyderiet i København. Ytringsfrihed må altid beskyttes. Mine tanker går til det danske folk, skriver Storbritanniens premierminister David Cameron på Twitter.

Den svenske Muhammed-tegner og kunsthistoriker Lars Vilks var en af hovedpersonerne ved debatmødet ved navn 'Kunst, blasfemi og ytringsfrihed', som på programmet lagde op til at tage udgangspunkt i terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i januar.

Blandt andet derfor deltog også den franske ambassadør i Danmark Francois Zimeray. Både Vilks og ambassadøren er uskadte.

Udenrigsminsiter Laurent Fabius fordømmer også attentatet, som han betegner som et terrorangreb:

New Yorks borgmester Bill de Blasio skriver på Twitter, at han har ringet til Københavns overborgmester Frank Jensen for at udtrykke sin solidaritet med Københavns borgere 'igennem denne vanskelige tid:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time