Helikopter-styrtet minut for minut: Det ved vi om dødsulykken

Det er stadig uvist, hvad der skete i minutterne op til dødsulykken i Norge. Men alt tyder på et teknisk svigt

Alle ombord omkom i styrtet. Her hentes vragrester op fra vandet. (Video: AP)

De hundredvis af pårørende, der står tilbage efter den frygtelige dødsulykke i Øygarden i Norge, savner stadig svar.

Hvad skete der helt præcist i minutterne, inden helikopteren af typen Super Puma Airbus EC225LP på dramatisk vis styrtede ned i havet vest for Bergen?

Men selv om det svaret på det åbenlyse spørgsmålet måske aldrig bliver besvaret, så ved vi alligevel en hel del om ulykken allerede nu.

Klokken 11.16 lokal tid flyver helikopteren af flytypen Eurocopter 225LP Super Puma fra olieplatformen Gullfaks B. Ombord på helikopteren befinder sig 11 kolleger fra Statoil samt to besætningsmedlemmer.

Men omkring 39 senere minutter gik noget galt.

Redningsarbejere konstaterer, at ingen overlevede styrtet. 13 mennesker er omkommet (Foto: AP) Krig & katastrofer Katastrofe-helikopter groundes

Her modtager politiet en melding om, at en helikopter er styrtet udfor Turøy nær Bergen.

13 døde
Efter to timer med intenst redningsarbejde bliver der fundet en række vragrester på den lille ø Litleskori, ligesom der fundet rester af skroget i vandet omkring øen.

Kort efter fandt politiet 11 omkomne, mens to personer stadig ikke er fundet. De bliver dog betragtet som døde, selv om man ikke har fundet deres lig.

Krig & katastrofer Mand så sin fætter styrte i døden i helikopter

Blandt de omkomne var 11 nordmænd, en brite og en italiener.

Artiklen fortsætter under billedet

Et rotorblad faldt af
Ifølge politiet har flere vidner hørt en eksplosion, ligesom der også er registreret røg, som kommer fra nedstyrtningsstedet. Andre vidner fortæller til VG, at de så, at ulykken skete, fordi en af helikopterens rotorblade faldt af, mens den var i luften.

VG har talt med en mand, der var fætter til en af de ombordværende på helikopteren. Han blev samtidig også vidne til den voldsomme ulykke.

Redningsfolk i området, hvor hændelsen skete. (Video: AP).

- Min fætter voksede op i denne bolig. Han arbejdede for Statoil og var om bord på helikopteren, der styrtede, siger han til VG mens han peger på et hus på øen Turøy, hvor helikopteren styrtede ned.

En helikopter er fredag lige før klokken 12 styrtet ned på Turøy i Hordaland i Norge. Foto: VG/Tor Erik H. Mathiesen Krimi Helikopter styrtet i Norge: 13 personer dræbt

På øen bor der omkring 150 mennesker, hvoraf mange kender eller ved hvem de omkomne i helikopteren er. En af den af manden, der ønsker at være anonym, da han ikke ønsker særlig opmærksomhed ovenpå den forfærdelige dag.

- Det der er sket er helt forfærdeligt. Jeg må konstant knibe mig i armen. Sådanne ting som dette må bare ikke ske, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

Her kan du læse om ulykken minut for minut:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.