Helle Thorning: Intet tyder på at terrorcelle står bag

Ifølge statsministeren er der intet, der tyder på, at den formodede terrorist arbejdede for en terrororganisation. Det oplyser statsministeren på et pressemøde

Her kan du se Helle Thorning-Schmidts på pressemødet.

En horde af nationale og internationale journalister var samlet i statsministeriet for at høre Helle Thorning-Schmidt (S) briefe pressen om weekendens terrorangreb i København.

Og ifølge statsministeren er der intet, der tyder på, at den 22-årige formodede terrorist havde tilknytning til en terrorcelle.

- Disse angreb  Vi har intet, der indikerer, at han var en del af en celle, og at det fik ham til at udføre angrebet.

- Men generelt har vi få detaljer om, hvad den her person tænkte, og hvad hans motiv var. Men bedømt på, hvad han gjorde, så efterforsker vi det som et terrorangreb, fordi han angreb et åbent debatmøde og en jødisk synagoge. Derfor betragter vi det her som et terrorangreb, siger Helle Thorning-Schmidt.

Far til terror-mistænkt: Jeg er i chok

Terror-mistænkt var på netcafe mellem drab

Samtidig forsikrer statsministeren, at dansk politi har gjort, hvad de kunne for at styrke beskyttelsen af det jødiske samfund i Danmark

- Beskyttelsen af de jødiske synagoger er blevet styrket efter angrebene i Frankrig, og beskyttelsen af synagogen (i Krystalgade, red.) blev styrket efter det første angreb lørdag. Havde vi ikke gjort det, kunne det være gået meget værre, fortæller statsministeren på pressemødet.

Søndag besøgte statsminister Helle Thorning-Schmidt synagogen i Krystalgade for at vise sin sympati (Foto: Jens Dresling)
Søndag besøgte statsminister Helle Thorning-Schmidt synagogen i Krystalgade for at vise sin sympati (Foto: Jens Dresling)
 

Søndag reagerede Israels premierminister Benjamin Netanyahu på terrorangrebene i København ved at foreslog, at alle jøder rejser tilbage til Israel. Til det svarede Helle Thorning Schmidt.

- Jeg talte med Netanyahu i går. Jøderne er en del af det danske samfund. Vi ville ikke være det samme samfund uden dem. Folk må gøre, hvad de vil, men det er mit budskab, siger hun.

Lagde Jihad-video på Facebook før angreb

Sigtet for medvirken til to drab og fem drabsforsøg: Nu er de fængslet

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær