Heltemodige kvinder: Stoppede stangstiv lastbilchauffør på dansk motorvej

Lastbilen slingrede voldsomt, før de to kvinder fik stoppet den

Modelbillede: Den rumænske lastbilchauffør slingrede voldsomt på den nordjyske motorvej ved Randers. Foto: Shutterstock
Modelbillede: Den rumænske lastbilchauffør slingrede voldsomt på den nordjyske motorvej ved Randers. Foto: Shutterstock

Østjyllands Politi kan nu takke to heltemodige  og handlekraftige kvinder for, at det ikke gik helt galt, da en rumænsk lastbilchauffør mandag eftermiddag kørte i voldsomt beruset tilstand på motorvejen ved Randers.

Ifølge døgnrapporten fra Østjyllands Politi opdagede kvinderne, at den var helt galt med lastbilchaufføren, da de ville overhale lastbilen. Den store lastbil trak nemlig pludselig over i deres vejbane og var ved at presse dem ud i midterrabatten.

De besluttede i stedet at lægge sig bag lastbilen, hvorfra de kunne se, at den slingrede voldsomt og fyldte flere vejbaner. De to kvinder ringede derfor efter politiet, mens de kørte efter bilen, som de fik standset på Stålvej, hvor de fik kontakt til chaufføren, som virkede meget fuld.

Der kom en patrulje til stedet, der også vurderede, at den 39-årige rumænske lastbilchauffør var spirituspåvirket. Han blev derfor anholdt, sigtet for spirituskørsel og kørt med på politistationen i Randers. Her blev der taget en alkometertest, der viste, at manden havde en promille over to. Ved opslag i politiets systemer kunne betjentene desuden se, at manden havde fået inddraget sin førerret i Danmark i tre år.

Østjyllands Politi fremstiller senere i dag den 39-årige rumænsk lastbilchauffør, der sigtes for spirituskørsel.

- Vi fik lavet en hasteanalyse af hans promille, der var pænt stor, og jeg kan oplyse, at han i dag er blevet fremstillet i retten, hvor han blev fængslet i fire uger, siger vagtchefen fra Østjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Til orientering kan det her oplyses, hvor fuld man egentlig er, når man har en promille på over to.

Ifølge videnskab.dk sker følgende ved en promille på 1,5: Balancen og koncentrationsevner svigter.

Og hvis man har en promille mellem 2-3 sker følgende: Du falder i søvn og tisser måske i bukserne.

omalkohol.dk skrives følgende om en promille på 1,5: Man får udtalt forringet bevægelsesevne og talebesvær. Centralnervesystemet har fået nok.

Og ved en promille på 2.0 sker følgende: Udtalte forgiftningssymptomer og manglende selvkontrol.