Hemmelig sikkerhedsplan afsløret: Frygtede kaos, hvis Marine Le Pen blev præsident

'Beskyt Republikken' hed den hidtil hemmeligholdte plan, der skulle have været rullet ud, hvis højrenationale Marine Le Pen havde vundet præsidentvalget i Frankrig for nylig

En topløs FEMEN-protest forstyrrede Marine Le Pens 1. maj-tale

Det stod aldrig skrevet sort på hvidt, men franske myndigheder stod klar med en detaljeret plan, som skulle rulles ud, hvis Marine Le Pen var blevet valgt som præsident ved det nyligt afsluttede valg i Frankrig.

Det fortæller flere anonyme kilder til det franske medie L'Obs, som citeres af flere andre medier.

Planen havde til formål at skulle beskytte republikken.

- Det var som en raket i flere dele. Prioriteten var at bevare den civile fred og passe på vores forfatningsmæssige bestemmelser, siger en af kilderne til mediet.

Her er Frankrigs supervåben

Man frygtede simpelthen vold og kaos.

Mens hun fløj mod stjernerne
Hele planen blev sat i værk, da man kunne se, at Marine Le Pen blev stærkere og stærkere i meningsmålingerne.

Man frygtede, at situationen i landet - hvis hun faktisk vandt - ville stikke af, fordi venstresocialister ville rejse sig imod hendes højrenationale politik.

- Alle lokale myndigheder har udtrykt deres bekymringer over for en situation, hvor Le Pen vandt, lød det i et hemmeligt notat, som efterretningstjenesten stod bag ifølge Le Parisien.

De tre kilder har ifølge L'Obs fortalt, at planen også var sat i søen af en lille gruppe af ministre og chefer i ledende myndighedsstillinger.

Macron vandt
Planen viste sig dog aldrig at skulle føres ud i livet, da Emmanuel Macron tog en jordskredssejr med 66,1 procent af stemmerne.

Han er nu stemt ind og sidder som præsident i Frankrig for partiet En Marche!

Emmanuel Macron og hustruen Brigitte Macron. Foto: AP
Emmanuel Macron og hustruen Brigitte Macron. Foto: AP

Her er Frankrigs supervåben