Hemmeligt retsmøde: Mand fængslet for at klone biler

En 42-årig mand fra Korsør er blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for at ændre stelnumre på biler, som han siden solgte videre

En 42-årig mand fra Korsør er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for at have stjålet biler, ligesom han også ifølge politiet har ændret stelnumre på bilen, hvorefter han har solgt bilen videre, som om det var en helt anden bil. (Foto: Per Rasmussen)
En 42-årig mand fra Korsør er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for at have stjålet biler, ligesom han også ifølge politiet har ændret stelnumre på bilen, hvorefter han har solgt bilen videre, som om det var en helt anden bil. (Foto: Per Rasmussen)

Ved du noget? Har du oplysninger i sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Det var ikke bare en almindelig 42-årig formodet biltyv, som onsdag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved.

For tyven havde ikke nøjedes med at stjæle biler. Han havde ifølge politiet også ændret stelnumre, og han har i hvert fald i et enkelt tilfælde - igen ifølge politiet - haft held til at sælge en bil videre, ligesom han har scoret en pæn fortjeneste og tænkt, at alt var i den skønneste orden.

Det er sådan en manøvre, som politiet kalder for 'kloning'.

Meningen var, at bilen kunne køre rundt i Danmark som en total kloning af en tilsvarende bil. Med samme stelnummer. Helt uden at myndigheder i form af synshaller, politiet eller kommende købere af bilen ville fatte mistanke.

Men sådan kom det ikke til at gå, oplyser Knud Hvass, der er efterforskningsleder i Task Force Øst, som blandt andet er sat i verden til at bekæmpe rocker- og bandekriminalitet.

- Vi har anholdt en 42-årig mand fra Korsør. Han er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Mere kan jeg ikke rigtig fortælle. Og det skyldes, at sagen har været behandlet for lukkede døre, siger Knud Hvass til Ekstra Bladet.

Kun en anholdt
Knud Hvass ønsker derfor ikke at komme ind på, hvordan Task Force Øst er kommet på sporet af manden, som indtil videre ifølge Ekstra Bladets oplysninger er den eneste anholdte i sagen.

Det vides heller ikke, hvordan den 42-årige forholder sig til politiets sigtelse - altså om han umiddelbart erkender forholdet, eller om han nægter sig skyldig.

Selv om detaljerigdommen i sagen foreløbig ikke er så stor, så ønsker Knud Hvass imidlertid godt at fortælle, at politiet i de næste fire uger skal bruge tiden på at efterforske sagen yderligere, uden at den sigtede har mulighed for at påvirke efterforskningen. Anklager Randi Tvile brugte netop den begrundelse til at få lukket dørene.

Den klonede bil er nu i politiets varetægt.