Hendes frygt blev virkelighed: Skudt fire gange i hjertet af eks-manden

Harun Fener erkender, at han har skudt og dræbt sin ekskone, men ikke at have truet hende op til drabet

Harun Fener efter anholdelsen. Han har erkendt, at han skød sin 28-årige ekskone, men nægter trusler. (Foto: Jan Unger)
Harun Fener efter anholdelsen. Han har erkendt, at han skød sin 28-årige ekskone, men nægter trusler. (Foto: Jan Unger)

Efter længere tids frygt blev Sinem Fener likvideret af sin eksmand på åben gade i juli sidste år. Det var højlys dag, og foregik for øjnene af forfærdede mennesker på Hvidovre Torv - fem minutter fra politistationen.

Retssagen mod 34-årige Harun Fener startede i dag ved Retten i Glostrup og kører frem til den 25. juni. Han er tiltalt for at have skudt og dræbt sin ekskone, Sinem Fener. Forud for drabet er han anklaget for at have truet hende på livet, hvilket han dog nægter sig skyldig i.

Harun Fener skød direkte mod sin ekskone Sinem Fener ved højlys dag på åben gade og ramte hende syv gange. Fire af skuddene ramte hendes hjerte.

Harun Fener efter anholdelsen. Han har erkendt, at han skød sin 28-årige ekskone (billede indsat), men nægter trusler. (Foto: Anthon Unger) Krimi Drabstiltalt til sit offer: - Jeg skal nok gøre det blidt, sødt og hurtigt

Parret mødte hinanden i 2000, da de begge var teenagere, gennem nogle venner og blev hurtigt kærester og senere gift i 2006. Det forklarer Harun Fener, da han afgiver forklaring i retten. Han fortæller, at Sinem Feners familie var imod ægteskabet, og derfor flyttede parret fra København. Han forklarer, at særligt Sinems mor var imod ægteskabet, og at det kan have noget at gøre med, at Harun Fener er kurder, og Sinem Fener er tyrker.

Overtog forretning sammen
Han fortæller, at de overtog en forretning efter Sinems familie. Det skabte en del turbulens i deres forhold, fordi det var svært at at få økonomien til at hænge sammen. De blev skilt igen i 2011, og ifølge Harun Fener var det, fordi at Sinems mor var imod forholdet. De fandt dog sammen igen, og Harun forklarer, at det hænger sammen med, at de har en fælles søn. Han forklarer, at han blev smidt ud af sin lejlighed, og at det for alvor gik skævt, da en ny mandlig medarbejder startede i foretningen. Harun Fener forklarer, at han blev jaloux.

- Jeg synes, at situationen var modbydelig, siger han roligt og fattet i retten tirsdag.

Anklageren viste under retsmødet voldsomme billeder fra obduktionen af Sinem Fener på trods af protester fra forsvarsadvokaten.

Harun Fener fortrækker ikke en mine, da han ser billederne af sin lemlæstede og dræbte ekskone.  Der bliver også afspillet lydoptagelser fra den 4. juli, hvor den tiltalte efter anklagerens overbevisning truer sin ekskone. Lydoptagelserne bliver afspillet for retten på trods af forsvarsadvokatens protester.

- Det hele var bare for meget på daværende tidspunkt i mit hoved, siger Harun Fener i forbindelse med afspilningen.

'Det virker, som om at jeg skal dræbe dig' siger Harun Fener blandt andet i lydoptagelserne. Han forklarer i retten, at han ikke mener, at det er en trussel.

Harun Fener fortæller, at de dagen før drabet mødes, hvor de ifølge ham taler sammen helt roligt.

Da alt endnu var godt. Sinem og Harun Fener havde kendt hinanden siden 1999. Privatfoto Krimi Overfaldsalarm hjalp ikke Sinem

Ifølge anklageskriftet truede den tiltalte den nu afdøde Sinem Fener i dagene op til drabet.

'Jeg skal nok gøre det blidt, sødt og hurtigt, så du ikke kan mærke det - jeg elsker dig!'

Sådan lød en af truslerne fra den 34-årige Harun Fener ifølge anklageskriftet. Imens sigtede han på hende med en skarpladt Zastava pistol. Efterfølgende frygtede hun for sit liv.

'Vær stille, ik råb!'
Truslerne startede den 6. juli om eftermiddagen på en parkeringsplads i Hvidovre, hvor Harun Fener ifølge tiltalen blandt andet sagde: 'Jeg er ked af, at jeg skal dræbe dig. Vær stille, ik' råb! Ellers skyder jeg dig' - og - 'håb på, at det ikke er en patruljevogn, for så pløkker jeg dig, lige meget hvad'. Det står i anklageskriftet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.  Harun Fener erkender, at han var sammen med Sinem, men ikke at have truet hende.

Om aftenen samme dag ringede Harun Fener til ekskonen og truede da også med at skyde hendes veninde.

Efterfølgende truede Harun Fener igen sin ekskone, idet at han ikke vil have hende til at melde truslerne. Hun henvendte sig personligt hos Københavns Vestegns Politi for at anmelde truslerne mod hende og hendes veninde. Politiet forsøgte forgæves at finde Haun Femer. Senere forsøgte Sinem Femer at trække sin anmeldelse tilbage.

Sådan fremstillede gerningsmanden sit forhold til den dræbte kvinde på Facebook for tre uger siden (Privatfoto) Krimi Familien rystet over drab

Men den 10. juli 2014 blev Sinem Fener udsat for det, hun frygtede. Harun Fener skød sin ekskone på åben gade og affyrede mindst syv dødelige skud.

Hun befandt sig hos politiet med en medarbejder, men forlod stationen cirka klokken 10. Kort tid efter modtog politiet flere anmeldelser om, at en kvinde var blevet skudt på åben gade. Kvinden var Sinem Fener.

Ifølge tiltalen var Harun Fener påvirket af både alkohol, kokain, beroligende medicin og hash, da han efter drabet flygtede i vanvittig fart i sin bil. Han kørte ad Amagermotorvejen med op mod 200 km/t og overhalede mindst en bil højre om, før han mistede herredømmmet over bilen og påkørte autoværnet.

For tre uger siden fremviste Sinem og Harun Fener dette billede på Facebook. Nu er eksmanden anholdt for drabet.  (PRIVATFOTO) Krimi Familie i sorg: De havde fundet sammen igen

Han forsøgte at flygte til fods, men blev anholdt af politiet. Vanvidskørslen har også indbragt ham en tiltale for at have bragt andre bilisters liv i fare og en tiltale for spiritus og narkokørsel. I forvejen var han frakendt føreretten i to år.

Sinem Fener efterlod sig en tre-årig dreng, som hun har sammen med tiltalte.

Harun Fener erkender at have skudt og dræbt sin ekskone, men nægter sig i skyldig i forholdene om truslerne. Forsvarsadvokaten udtrykte utilfredshed med, at sagen skulle gennemgåes, når den tiltalte havde erkendt, at han har skudt og dræbt sin ekskone.

1 af 3 Sinem Fener blev skudt ned på åben gade. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 3 De to var ungdomskærester. (Privatfoto)
3 af 3 Harun Fener efter anholdelsen. Han har erkendt, at han skød sin 28-årige ekskone, men nægter trusler. (Foto: Jan Unger)