Henlagde dødsulykke: Nu får enken alligevel kæmpe erstatning

En 50-årig mand mistede i 2013 livet på jobbet, og efterfølgende gjorde myndighederne det klart, at der ikke var noget at komme efter. Nu får enken alligevel kæmpe erstatning

Der er ikke noget at komme efter.

Sådan lød meldingen fra myndighederne, arbejdsgiveren, forsikringsselskabet og en privat advokat, da Jytte forsøgte at få erstatning, efter hun mistede sin mand i en dødsulykke.

Men nu er det alligevel lykkedes at får erstatning via forsikringsselskabet Gjensidige, skriver Fagbladet 3F.

978.547 kroner ruller nu ind på hendes konto, og det har vakt glæde.

- Det er en meget glædelig overraskelse. Jeg havde slet ikke tænkt, at sagen ville ende på den her måde. For Jakobs arbejdsgiver og forsikringsselskabet har hele tiden skudt deres ansvar ned.

- Vi har adskillige gange fået at vide, at lastbilen var nysynet 14 dage forinden ulykken, og at der ikke var nogen problemer med bilen. Men nu er det slået fuldstændig fast, at der var alvorlige problemer med lastbilen. Vi synes, at Jakob var uforskyldt i ulykken, siger Jytte Platz Rasmussen til 3F.

Fagforeningen 3F har på vegne af Jytte Platz Rasmussen kørt sagen, og nu har Gjensidige givet 3F fuldt medhold, inden sagen ellers skulle afgøres i retten til efteråret.

Dræbt i ulykke
Den fatale ulykke fandt sted i august i 2013, hvor Jytte Platz Rasmussens mand Jakob passede sit arbejde som lastbilchauffør.

Men ud af det blå eksploderede hans forhjul, og han mistede herredømmet over det store køretøj.

Desværre fortsatte lastbilen ud i en kornmark og førerhuset blev mast. Jakob Platz Rasmussens liv stod ikke til at redde, og han mistede livet af sine indre kvæstelser.

Ifølge 3F viste bilinspektørens undersøgelse, at lastbilens fordæk var 'meget slidte', men alligevel valgte politiet sidste år at henlægge sagen - uden at afhøre arbejdsgiveren, give en bøde eller rejse retlig tiltale.

Årsagen var, at lastbilen netop havde været til syn.

Vognmandsfirmaet Allan & Jesper A/S, hvor Jakob Platz Rasmussen arbejde beskrev ulykken som en dybt ulykkelig og en hændelse, som ingen kunne forudse.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter