Henrettet efter uhyggelige drab: - Må han rådne i helvede

USA: Morder bad om tilgivelse, inden han fik dødssprøjten

Dette billede af Richard Strong er taget 9. februar 2014. (Foto: AP/Missouri Department of Corrections)
Dette billede af Richard Strong er taget 9. februar 2014. (Foto: AP/Missouri Department of Corrections)

47-årige Richard Strong er blevet henrettet med en dødbringende sprøjte i USA natten til onsdag dansk tid.

Han har i de seneste 14 år siddet på dødsgangen i Bonne Terre i den amerikanske stat Missouri, dømt for at have slået sin kæreste Eva Washington og hendes toårige datter Zandrea Thomas ihjel med en slagtekniv.

Ligene af de to ofre blev fundet i en lejlighed i Skt. Louis i oktober 2000. Politiet fik et opkald, fordi naboer havde hørt skrig fra parrets lejlighed, og da de dukkede op, mødte de Strong ude på gaden.

Blod på hænderne
Her forklarede han, at hans kæreste Washington lå og sov, men ændrede kort efter forklaring og sagde, at hun var taget på arbejde.

Pludselig gik det op for politiet, at Strong havde blod på sine hænder, og da de spurgte ind til det, stak han. Han blev dog fanget kort tid efter, og indrømmede, at han havde dræbt sin kæreste og hendes datter.

Tilbage i parrets lejlighed fandt politiet en blodig slagtekniv i en seng ved siden af en stor blodpøl, og ved siden af slagtekniven fandt man Strongs dengang treårige datter, der var uskadt.

Tilgiv mine synder
- Jehova-Jireh, du er min budbringer. Din nåde er tilstrækkelig for mig. Tilgiv mine synder, var Strongs sidste ord ifølge myndighederne.

Han tog nogle dybe indåndinger og løftede sit hoved, inden han lå helt stille. Klokken 06:58 blev han erklæret død.

Tidligere på dagen tog Strong afsked med sin familie, men ingen af hans pårørende dukkede op til henrettelsen.

Eva Washingtons søster, Virgil Samant, dukkede dog op. Her sagde hun ifølge nyhedsbureauet AP, at hun måske en dag ville føle medlidenhed med drabsmanden.

- Men lige nu er jeg skide ligeglad. Må han rådne i helvede, sagde hun.

Appellerede dødsdom
Strongs advokat, Jennifer Herndon, har flere gange forsøgt at appellere dødsstraffen, men uden held. Ifølge hende havde Richard Strong nemlig psykiske lidelser.

- Det slog bare klok. Det var som en krudttønde, der ventede på at eksplodere. Det var ikke et sundt forhold, de havde, siger advokaten om forholdet mellem Richard Strong og Eva Washington.

Strongs datter, som befandt sig i sengen med den blodige slagtekniv efter drabet, havde kontakt med sin fængslede far helt frem til mandag.

Hvorfor skal jeg miste min far
Den i dag 14-årige pige siger til AP, at hun aldrig vil være sur på sin far, og at hun har lært at tilgive.

- Jeg ved, at nogen undrer sig over, hvordan jeg kan have et forhold til min far, som har myrdet min mor, men vi er meget tætte, sagde Alyshia Strong.

- Jeg har forståelse for, at der bliver nødt til at være konsekvenser, og at min far skal stå til regnskab for det, han har gjort, men jeg synes ikke, at det kan være rigtigt, at en del af straffen skal være at jeg mister min far.