Her anholdes ny mistænkt i terror-sagen

Politiet sigter ung mand for medvirken til Omar El-Husseins terror-angreb i København

(Video: Kenneth Meyer)

Her anholder politiet en ny mistænkt i terror-sagen.

Anholdelsen skete under en omfattende politi-aktion i Københavns NV-kvarter i formiddags.

Politiet sigter den unge mand for medvirken til terroristen Omar El-Husseins terror-angreb i København den 14. og 15. februar.

Anholdelsen skete klokken 10.38 i formiddags, og politiet kræver den sigtede varetægtsfængslet i morgen.

Politiet er i lige nu i gang med at ransage fem adresser i København og omegn efter anholdelsen.

- Dagens anholdelses- og ransagningsaktion sker som følge af den efterforskning, der fortsat pågår, og har ingen sammenhæng med den ransagningsaktion, der blev gennemført i tirsdags, siger ledende politiinspektør Jørgen Skov, Københavns politi.

- Vi kan af hensyn til den videre efterforskning ikke fortælle yderligere på nuværende tidspunkt, forklarer Jørgen Skov.

Den anholdte bliver fremstillet i morgen fredag i grundlovsforhør, hvor anklagemyndigheden vil fremsætte begæring om lukkede døre og navneforbud.

Københavns Politi vil ikke oplyse mere på nuværende tidspunkt, heller ikke hvad den unge konkret sigtes for.

I forvejen sidder tre unge varetægtsfængslet, sigtet for at have hjulpet Omar El-Hussein med terror-angrebene.

De sigtes for medvirken til to drab og fem drabsforsøg ved at have støttet Omar El-Hussein på forskellig vis, den ene ved at anskaffe en skudsikker vest til terroristen.

Stor politiaktion i København: Ransager adresser efter terrorangreb

I tirsdags ransagede politiet otte adresser på Nørrebro, indre by og Amager i forbindelse med terrorsager. Der blev blandt andet ransaget i Mjølnerparken på Nørrebro. Ingen blev anholdt under dén aktion, og politiet har intet oplyst om eventuelle fund under ransagningerne.

18-årig fængslet for at hjælpe terroristen

I forvejen sidder to unge på 19 og 22 år varetægtsfængslet, sigtet for at have hjulpet terroristen med at bortskaffe hans automatvåben, en M95, der stammer fra et hjemmerøveri mod en hjemmeværnsmand i Ringsted.

De sigtes også for at have skaffet Omar El-Hussein de to pistoler, en ni mm. og en 7.65, som han brugte til drabet på den 37-årige vagt Dan Uzan ved Synagogen i Krystalgade, og som han skød mod politiet med, før han blev dræbt.

Den 28. februar blev en 18-årig varetægtsfængslet, også sigtet for medvirken til drabs og drabsforsøg, fordi han, ifølge sigtelsen, forud for terrorangrebet skaffede Omar El-Hussein en skudsikker vest og en kniv.

Alle tre sigtede nægter sig skyldige.