Her blev 26-årig ramt: Skudt med haglgevær gennem døren

Blodige spor antyder, hvor 26-årig blev ramt af skud natten til lørdag. 66-årig varetægtsfængslet

En 26-årig mand blev natten til lørdag ramt af skud foran en 66-årigs kælderdør i Birkerød. (Foto: Kenneth Meyer)
En 26-årig mand blev natten til lørdag ramt af skud foran en 66-årigs kælderdør i Birkerød. (Foto: Kenneth Meyer)

En 26-årig mand er fortsat indlagt på Rigshospitalet, efter han natten til lørdag blev ramt af skud fra et haglgevær ved en bolig i Birkerød.

Troede fuld mand var indbrudstyv: 26-årig livsfarligt såret af haglgevær

Manden blev skudt, efter han beruset gik rundt på vejen, og ifølge en beboer, Ekstra Bladet har været i kontakt med, forsøgte han tidligere på natten at trænge ind i et andet hus, som han påstod han selv boede i.

Mens han et sted på vejen i første omgang blev afvist og siden opgav at komme ind, endte han altså med at blive skudt foran den 66-åriges hjem, da den 66-årige ifølge politiet var bange for, at manden ville bryde ind i villaen.

Den 66-årige er lørdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet frem til 2. januar ved et grundlovsforhør, som foregik ved lukkede døre. Sigtelsen lyder på forsøg på manddrab, men den 66-årige nægter sig skyldig.

Ved den 66-åriges hjem kunne man lørdag eftermiddag stadig se blodspor efter den 26-årige mand, der i lang tid var i livsfare på grund af de store blodtab, efter han var blevet ramt i højre side af jagtgeværet.

Blodsporene foran den 66-åriges dør taler sit tydelige sprog. (Foto: Kenneth Meyer)
Blodsporene foran den 66-åriges dør taler sit tydelige sprog. (Foto: Kenneth Meyer)
 

Døren er forseglet
Den 26-årige blev skudt gennem villaens dør, og politiet har derfor efterfølgende forseglet døren. Skuddet kom efter at manden havde hørt, at det flere gange puslede ved carporten og i baghaven.

- Da han så hører, at det igen pusler ved en kælderdør, og han ser en profil udenfor, så affyrer han et skud gennem døren, har vagtchef ved Nordsjællands Politi Steffen Østergaard tidligere forklaret til Ritzau.

Politiet kunne i første omgang oplyse, at de ikke var klar over, hvorfor den 26-årige befandt sig i området, der er langt fra hans hjem i Helsinge, og at de ikke har været i stand til at afhøre den 26-årige om hans færden op til skyderiet.

- Han var i hvert fald beruset, men årsagen til, hvorfor han lige var i denne her have på det pågældende tidspunkt ved vi ikke endnu, for vi har ikke kunnet afhøre ham, sagde Steffen Østergaard, vagtchef ved Nordsjællands Politi, til Ekstra Bladet tidligere lørdag.

Politiet har siden afvist at kommentere yderligere på skudepisoden, fordi anklagemyndigheden har anmodet om dørlukning ved grundlovsforhøret, hvor den 66-årige er fremstillet for drabsforsøg.

Holder sig for sig selv
Ekstra Bladet har besøgt naboerne i området, men ingen af dem kender rigtig til den 66-årige beboer. Flere der bor på den anden side af den større vej ved slet ikke, hvad han hedder, eller hvem han er.

- Jeg har bemærket ham af og til, når jeg er kørt forbi, men jeg kender ham ikke rigtig. Han holder sig vist mest for sig selv og er lidt sin egen, siger Ida Møller Nielsen, der bor i nærheden.

Andre naboer tænker mere på, hvad der var sket, hvis den 26-årige var dukket op hos dem i stedet.

- Jeg kender faktisk ikke ret meget til ham, for der er tit nedrullet derovre. Men det er da lidt et chok, at det er sket – for når han er gået sådan rundt i nat, så kunne han jo lige så godt være kommet ind hos os, siger Birthe. Hun ønsker ikke sit fulde navn i avisen.