Her brændte beboer ihjel i sin seng

Ingen synlige tegn på brand udefra, men termisk kamera viser, at lejlighed på fjerde sal er meget varm

Brandvæsenets termiske kamera viser tydeligt, at lejligheden på fjerde sal i Ålandsgade er meget varm. Foto: Hovedstadens Beredskab
Brandvæsenets termiske kamera viser tydeligt, at lejligheden på fjerde sal i Ålandsgade er meget varm. Foto: Hovedstadens Beredskab

Der var hverken røg eller flammer fra ejendommen, da Hovedstadens Beredskab klokken 8.03 i morges blev alarmeret til Ålandsgade på Amager, fordi en beboer i ejendommen kunne lugte en svag røglugt.

Men holdlederen på den første sprøjte, der kom til stedet, kunne med hjælp af sit termiske kamera straks se, at den var helt gal i en lejlighed på fjerde sal.

Som det ses på brandvæsenets billede over artiklen er alle vinduerne i lejligheden på fjerde sal hvide på det termiske kameras skærm, hvilket betyder, at der er meget varmere i den lejlighed end i alle de andre - et sikkert tegn på brand.

En mand er omkommet i en brand på Ålandsgade i København. Foto: Presse Krimi Mand omkommet i brand i København

Det første hold røgdykkere kunne også se, at alle vinduerne var sodsværtede indvendigt, og brandfolkene kunne mærke, at døren til lejligheden var varm.

Ilden gået ud af sig selv
I lejligheden blev en mand fundet brændt ihjel i sin seng, men ilden var gået ud af sig selv på grund af mangel på ilt.

Alle døre og vinduer i lejligheden var lukkede, men hvis et vindue var blevet sprængt af varmen, så der var kommet ilt til branden, så havde lejligheden formentlig stået i fuld brand.

- Det er rutine i dag, at den første holdleder på brandstedet har sit termiske kamera i hånden, så han straks kan se, hvis et område i en bygning er varmere end omgivelserne. Også det første hold røgdykkere har et termisk kamera med sig, forklarer vagthavende operationschef Brian Eriksson, Hovedstadens Beredskab.

Det er almindeligt at brande i lejligheder eller lukkede rum går ud af sig selv, når ilden har opbrugt al ilten.

Derfor opdagede beboerne i ejendommen ikke selve branden på fjerde sal. Der var heller ingen røg på hverken fortrappe eller bagtrappe, men kun en svag lugt af røg, som brandvæsenet rykkede ud på.

Tæt røg i lejligheden
- Lejligheden var tætpakket med sort røg, men der var ingen ild. Hele lejligheden er brand- og røgskadet, siger Brian Eriksson.

Røgdykkerne fandt manden død på sengen. Hans tilstand var 'uforenelig med liv'.

Ifølge central vagtleder hos Københavns politi Henrik Stormer er manden identificeret som lejlighedens beboer. Han kan ikke give nærmere oplysninger om den afdøde, da politiet mangler at underrette pårørende.

Politiets teknikere arbejder på brandstedet og deres foreløbige konklusion er, at brandårsagen er rygning i sengen.

1 af 2 Brandårsagen var sengerygning, lyder politiets foreløbige konklusion. Foto: Presse-fotos.dk
2 af 2 Brandvæsenets termiske kamera viser tydeligt, at lejligheden på fjerde sal i Ålandsgade er meget varm. Foto: Hovedstadens Beredskab