Her er beskeden fra de flygtede mordere

'Hav en god dag', stod der på en seddel, hvor der var tegnet en glad smiley

Enhver sten vil blive vendt for at finde frem til de flygtede, lover politiet i New York. (Video: AP)

New York har udlovet en dusør på 336.000 kroner til vedkommende, der kan give informationer, som kan lede til pågribelsen af en af de to flygtede mordere, 34-årige David Sweat og 48-årige Richard Matt.

Den samlede dusør for begge personer er på 100.000 dollar - svarende til  cirka 670.000 kroner.

Delstatens guvenør, Andrew Cuomo, har erklæret, at der er tale om 'krisesituation', efter de to mordere har været på fri fod angiveligt siden fredag aften lokal tid.

- Sandheden er, at vi har en række spor, men ingen der kan føre os til en specifik konklusion af, hvor de er, siger Andre Cuomo ifølge flere internationale medier.

Drabsmænd jages i New York efter Hollywood-agtig flugt

(Foto: New York State Governor's Office)
(Foto: New York State Governor's Office)

Hjemmelavede 'dukker'
David Sweat og Richard Matts opsigtsvækkende flugt fra det amerikanske højsikkerhedsfængsel Clinton Correctional Facility er blevet sammenlignet Hollywood-filmen 'En verden udenfor'.

Lørdag morgen opdagede fængselsvagterne, at de to fanger var væk under en rutinemæssig kontrol klokken 05:30 lokal tid. Bag sig havde de efterladt to hjemmelavede 'dukker', for at narre fængselspersonalet.

De foreløbige undersøgelse har vist, at de to mordere brugte værktøj til at skære hul i væggen mellem deres celler, hvor de er kravlet ned gennem nogle varmerør, der ikke er meget mere end en halv meter i bredden, og videre ned og ud under fængslets knap 10 meter høje mure. Omkring 30 meter fra fængslet er kommet op af et kloakdæksel, der var sikret med kæder og låse i stål.

Bag sig efterlod de en lille gul seddel påskrevet 'hav en god dag'.

(Foto: New York State Governor's Office)
(Foto: New York State Governor's Office)

Kan være hvor som helst
Flere end 200 politifolk, blandt andet FBI og politiets SWAT-team, har jagtet de to mordere med helikoptere og blodhunde, siden de forsvandt.

- De kan være hvor som helst. De kan være ude af staten, eller de kan være trængt op i et hjørne her i Dannemora, siger major Charles Guess fra politiet i New York.

Han vil ikke udelukke, at de to undvegne har fået hjælp ude fra.

Det er første gang, siden fængslet blev bygget i 1865, at det er lykkedes indsatte af bryde ud af fængslet.