Her er dom over mor: Lod mænd voldtage datter på færge

En 54-årig kvinde er blevet idømt to års fængsel for medvirken til seksuelle krænkelser af sin i dag tiårige datter. Kvinden var i forvejen idømt otte års fængsel

På færgens toiltetter blev den 7-årige pige ifølge politiet udlånt til sex til flere forskellige uidentificerede mænd. Foto: Polfoto
På færgens toiltetter blev den 7-årige pige ifølge politiet udlånt til sex til flere forskellige uidentificerede mænd. Foto: Polfoto

En 54-årig kvinde er blevet idømt to års fængsel for medvirken til seksuelle krænkelser af sin datter. Kvinden var i forvejen idømt otte års fængsel.

Datteren, som var syv år, da overgrebene skete, er i dag ti år gammel.

Samtidig er en 51-årig mand idømt tre et halvt års fængsel for at have haft samleje med pigen om bord på færgeture fra Nordjylland til Norge og Sverige.

De to dømte skal betale 50.000 kroner i erstatning til pigen.

Den 51-årige har besluttet at anke dommen på stedet, mens den 54-årige kvinde har udbedt sig betænkningstid.

Anklager Karina Skou havde krævet tre års fængsel til kvinden, som sidste år blev idømt otte års fængsel for medvirken til seksuelle overgreb mod datteren.

Senere fortalte pigen til sin plejemor, at hun har været udsat for seksuelt misbrug om bord på en række færgeture til Ærø og fra Nordjylland til Norge og Sverige.

Det fik anklagemyndigheden til at rejse ny tiltale mod moren.

Pigen har sat navn på en af de personer, som hun angiver som en af krænkerne, en 51-årig mand, der er morens tidligere kæreste.

Han er på anklagebænken tiltalt for to tilfælde af samleje med pigen, som skal være foregået under færgeture fra Nordjylland til Norge og Sverige.

Pigen har forklaret, at moren stod og ventede udenfor, mens overgrebene fandt sted på et toilet på færgen. Forinden havde moren ifølge anklagen udleveret et lyserødt håndklæde, som pige kunne ligge på under akten.

I lighed med den 54-årige nu dømte mor, nægter også den 51-årige sig skyldig.

Den 54-årige mor og den 51-årige mand har igennem retssagen samstemmende fastholdt, at der ikke har fundet nogen overgreb sted under færgeturene.

Ifølge moren er der tale om det pure opspind fra pigens side, og hun mener, det er pigens plejefamilie, der har manipuleret hende til at komme med anklagerne.

Morens forsvarer, Søren Beckermann, og Gert Storkborg Jensen, forsvarer for den 51-årige, hæfter sig ved, at man kun har pigens udsagn at lægge til grund for de alvorlige anklager.

Desuden lægger de vægt på, at pigen har afgivet skiftende forklaringer om den 51-åriges medvirken.