Her er dommen over Omars venner

Halvandet år efter Omar el-Husseins terrorangreb er sagen mod hans fire kammerater netop blevet afsluttet

Genoplev terrordøgnet: Sådan angreb Omar el-Hussein. (Video: Mikkel Cramon/Lasse Brøndal/Caroline Clante)
Følg Krimi

Københavns Byret (Ekstra Bladet): Det koster den 21-årige Liban Elmi to år og seks måneder og den 26-årige Bhostan Hossein tre års fængsel for at have hjulpet Omar el-Hussein med at skaffe våbnet af vejen efter terrorangrebet på Krudttønden på Østerbro i København.

Det har dommere og nævninge i Københavns Byret netop besluttet.

Derudover får den 31-årige Mahmoud Rabea 60 dages fængsel for ulovlig besiddelse af ammunition, samt besiddelse af hash og flere mobiltelefoner i løbet af sin varetægtsfængsling.

Fire venner frifindes for medvirken til terror

Sagens sidste tiltalte den 23-årige Ibrahim Abbas får seks måneders fængsel for overfald og trusler mod en fængselsbetjent under sin varetægtsfængsling i sagen.

Frifundet for terror
De fire blev tidligere i dag pure frikendt for medvirken til terror. Firkløveren var tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein i timerne op til terrorangrebet på Synagogen i Krystalgade i København, men retten fandt, at beviserne mod firkløveren var så tynde, at de skulle frikendes.

Retssal 60 i Københavns Byret var i dag fyldt til bristepunktet med journalister, politifolk og pårørende til de tiltalte. Da frifindelsen blev læst højt brød flere af de pårørende ud i klapsalver og lettede suk.

Forsvarer:- Frifindelse er kæmpe blodtud til justitsministeren

Allerede efter skyldskendelsen tidligere i dag blev tre af de tiltalte løsladt med det samme og forlod stedet med deres familier. To af dem havde her til eftermiddag valgt at møde op for at høre domsafsigelsen, mens den tredje, Bhostan Hossein, fortsat er i politiets varetægt og nu skal afsone det sidste af sin dom.

Den 31-årige Mahmoud Rabea var som den eneste af de fire tiltalte ikke til stede under dommen.

Kritik efter frifindelse
Frifindelsen for terrormedvirken i den langstrakte retssag har efterfølgende fået forsvarerne i sagen til at rette voldsom kritik mod justitsminister, Søren Pind.

Pind om terror-frifindelse: Hmm...

Helt enestående gik justitsministeren nemlig ud og lancerede anklageskriftet og forholdt sig til tiltalen.

- Der er tale om en klokkeklar frifindelse, og på den baggrund kan man overveje, om sagen overhovedet burde være rejst, lød det fra Michael Juul Eriksen, forsvarer for den 23-årige Ibrahim Abbas.

- Helt grundliggende, så mener jeg, at det ser meget uheldigt ud, når politikere blander sig for meget i sagerne. Og jeg mener derfor, at politikere bør afholde sig fra at profilere sig selv på store sager som disse, mener han.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.