Annonce:
Annonce:

Her er dommerens begrundelse: Derfor blev Peter Madsen varetægsfængslet for drab

Opfinderen blev varetægtsfængslet yderligere fire uger på baggrund af en mistanke om drab

Bliv klogere på, hvad der kom frem i retten her
Annonce:
Følg Krimi

Dommeren i Københavns Byret mente ikke, at Peter Madsen havde givet en rimelig forklaring på, hvorfor liget af Kim Wall skulle ende i vandet.

Det var et af argumenterne for, hvorfor hun tirsdag valgte at fængsle ham på baggrund af en mistanke for drabet på den 30-årige journalist.

- Jeg mener, at der er en begrundet mistanke om, at Peter Madsen har gjort sig skyldig i manddrab, sagde dommeren og fortsatte:

- Så er der spørgsmålet, om der fortsat er en begrundelse for varetægtsfængsling. Og ja, det mener jeg, at der er. Liget forsvandt, ubåden blev sænket, og der er skiftende forklaringer. Fristforlængelsen fastsættes til tredje oktober, lød dommerens kendelse.

Alt om dramaet i retten: Peter Madsens vilde forklaring

Annonce:

Derudover lagde retten vægt på, at Madsen har udvist adfærd, der forhindrer opklaringen af sagen, da han ikke har ville udlevere sin computer til politiet, så de kunne gennemgå den.

Begrundet mistanke om drab
Københavns Byret valgte derfor at ændre baggrunden for varetægtsfængslingen. Under grundlovsforhøret blev opfinderen nemlig sigtet subsidiært for uagtsomt manddrab - og han blev fængslet på den baggrund. Men under gårsdagens fristforlængelse, mente dommeren, at der var en begrundet mistanke om, at der ikke var sket en ulykke, som Peter Madsen havde forklaret.

Forsvarer Betina Hald Engmark havde ellers krævet Peter Madsen løsladt for drabet på Kim Wall.

- Vi har ikke fået oplysninger om, at Kim Walls død ikke var en ulykke. Det, vi ved, er, at skaderne på liget er påført post mortem, efter hun er afgået ved døden, sagde forsvaret under fristforlængelsen.

Annonce:

Hun mente ikke, at de ting, der kunne vendes til gavn for hendes klient er kommet frem. Hun hæftede sig blandt andet ved, at der ikke er lavet helt detaljerede tegninger af ubåden, der jo er gerningsstedet, eller vedlagt et foto af lugen i sagen.

Hvem parterede Kim Wall?
Anklagemyndigheden mente derimod ikke, at Peter Madsen kunne løslades under nogle omstændigheder, da der var så mange beviser, der pegede på, at det ikke bare var en ulykke.

- Det handler helt jordnært om en mand og en kvinde. Han siger, at hun har været udsat for en ulykke, og at han har været irrationel og begravet hende til søs. Vi kan konstatere, at hun har været udsat for en ganske makaber partering med en sav, sagde Jakob Buch-Jepsen i retten og fortsætter:

- Spørgsmålet er - hvis det ikke er Peter Madsen, der har parteret Kim Wall - hvem er det så? Er det en russisk ubåd, der har ligget på lur?

Annonce:

Peter Madsen har under grundlovsforhøret den 12. august forklaret, at Kim Wall døde på Nautilus, da hun fik en luge i hovedet. Hun faldt ned fra tårnet, og han kunne efterfølgende konstatere, at hun havde fået kraniebrud, og hun var død.

Han besluttede sig efterfølgende 'at begrave hende til søs', og at hun var hel, da han smed hende over bord. Han erkender ikke parteringen af Kim Wall, og han nægter sig skyldig i drabet.

Peter Madsen og forsvarsadvokaten har kæret dommerens kendelse om varetægtsfængslingen til Østre Landsret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: