Her er politiets opfordring i Emilie-sagen

Selvom politiet har masser af nye henvendelser at efterprøve, opfordrer de til flere, hvis du har viden om dagene omkring Emilies forsvinden

Mindeoptog for Emilie Meng i juledagene. Foto: Per Rasmussen
Mindeoptog for Emilie Meng i juledagene. Foto: Per Rasmussen

Folk, der har kendskab til køretøjer. Borgere, der har viden om specifikke mennsker. Personer, der har observeret særlige hændelser. Det er indholdet af det massive antal af henvendelser, som politiet har fået - og stadig modtager - i jagten på Emilie Mengs morder.

Ni dage er gået, siden liget af den 17-årige Emilie Meng blev fundet i et vandhul ved Borup. Efter knap et halvt års mystisk forsvinden, var det en tilfældig hundelufter, der juleaftensdag så liget i en mindre sø i det grønne og øde område ved Regnemarks Bakke.

Selvom Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi indtil videre kun har offentliggjort meget få detaljer omkring fundet af den dræbte pige, fejler borgernes velvillighed til at hjælpe med opklaringen ikke noget. Over 200 henvendelser er siden juledagene indløbet til politiet.

- Vi har fået rigtig mange henvendelser. Også henover nytåret. Et pænt stykke over 200. Fra folk, der fortæller om ting de har set, hændelser, køretøjer de har observeret eller personer, de mener kan være af betydning. Mange kan sorteres fra rimelig hurtigt, men resten skal jo gennemgås og efterforskes, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn mandag morgen, lidt over en uge efter den forsvundne teenager blev hevet op af vandet.

Her finder politi kniv tæt ved Emilie  
Emilie Meng er fundet død

Obduktion tager tid
Liget af Emilie Meng er endnu ikke blevet frigivet, så familien kan få hende begravet og tage endelig afsked. Det skyldes det faktum, at retsmedicinere fortsat er i gang med at undersøge liget: For den konkrete dødsårsag, konkrete spor og dermed konkrete efterforskningsmæssige muligheder for at kredse sig ind på gerningsmanden eller gerningsmændene.

- Vi har hele tiden sagt, at liget har karakter af, at hun har ligget død længe. Derfor vil undersøgelserne også tage tid, konkluderer Søren Ravn, der også tidligere har meldt ud, at efterforskerne arbejder ud fra teorien om, at Emilie Meng formentligt har været død, inden hun på ukendt vis blev transporteret de ca. 60 km. fra Korsør, hvorfra hun forsvandt, til søen ved Borup.

Efterforskningen må formodes at være besværliggjort af, at liget har ligget så længe i vandet. Af samme årsag - trods den seneste udvikling i sagen og de mange henvendelser allerede - opfordrer efterforskningslederen dog fortsat borgerne til at kontakte politiet:

- Vi vil rigtig gerne høre fra folk. Særligt hvis de har oplysninger om dagene omkring hendes forsvinden d. 10. juli. Både fra Korsør og fra Borup. Alle henvendelser er velkomne.

Jagten på Emilies morder: Nu tjekker politiet 200 telefonnumre
Emilies hjerteveninde: - Aldrig har jeg følt så stor smerte

Udfordringen: At finde gerningsmanden
Ny viden omkring dødsårsagen eller spor fra mange af de effekter, som politiet fandt i området, ønsker han ikke at oplyse på nuværende tidspunkt.

- Jeg vil ikke kommentere på de effekter, vi har fundet omkring liget. Ligesom jeg heller ikke kan sige noget om vores generelle efterforskningsskridt generelt. Vi skal hele tiden holde de retsmedicinske undersøgelser op mod de kriminaltekniske og alle andre traditionelle skridt som teleoplysninger osv.

Tidligere var udfordringen, at Emilie var forsvundet. Hvad er jeres største udfordring nu?

- Det er klart, at det giver visse muligheder, når hun endelig er fundet, men helt generelt er det jo at finde gerningsmanden. Jeg vil ikke gisne om betydningen af området, hvor hun er blevet fundet, eller give detaljer i forhold til ting, vi kan arbejde ud fra. Men i en sag af denne karakter, arbejder tiden jo ikke ligefrem for os, lyder det fra Søren Ravn.

Hvil i fred Emilie: Naboer mindes teenager på findested
Fakkeltog for dræbte Emilie: Vi går turen, hun ikke selv nåede

Emilie Meng forsvandt fuldstændig sporløst en tidlig morgenstund d. 10. juli, da hun havde sagt farvel til tre venner efter en bytur i Slagelse. Efter sammen at have taget toget til Korsør Station, valgte vennerne at tage en taxa hjem, mens Emilie Meng ville gå de ca. 3,5 km. Siden har ingen - hverken politifolk, familien, velmenende borgere som frivillig-grupper og clairvoyante eller andre, kunnet kortlægge hendes færden. Da hendes telefon formentligt løb tør for strøm kort efter kl. 04, har heller ikke teleoplysninger afsløret, hvad der skete den sommermorgen.

Har du oplysninger om sagen, så kontakt os her eller på sms 1224 (koster alm. sms-takst).