Her er seneste melding fra politiet om økseangrebet

Nordsjællands Politi har her til eftermiddag holdt pressemøde i Helsingør om den øksemand, der stadig er på fri fod

Politiet var massivt til stede i Birkerød, hvor en 29-årig fortsat jagtes efter et groft økseoverfald (Video: Kenneth Meyer)

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Mellem seks og syv minutter varede det pressemøde, som Nordsjællands Politi netop har afsluttet. Her fortalte chefpolitiinspektør Magnus Andresen seneste nyt om den mand, der i går angreb et ungt par med en økse, og som stadig er på fri fod.

Der kom ikke oplysninger frem, som vi ikke vidste i forvejen. Politiinspektøren fortæller, at de søger en helt bestemt person.

-  Vi arbejder ud fra en hypotese om, at det er en bestemt person, der har begået overfaldet. Vi er i gang med en massiv indsat i lokalområdet, vi har stærkt fokus på Birkerød og omegn. Vi har ikke kendskab til, at personen er andre steder i Danmark, indledte politiinspektøren.

Artiklen fortsætter under billedet

Politiet har siden i morges været massivt til stede i Birkerød (Foto: Kenneth Meyer)
Politiet har siden i morges været massivt til stede i Birkerød (Foto: Kenneth Meyer)

Magnus Andresen gør det klart, at gerningsmanden anses som farlig, og at folk skal holde sig fra ham, hvis de ser ham. Han opfordrer alle til at henvende sig til politiet på 114, hvis man ser, eller hører noget.

En journalist spørger, hvorfor der er så usædvanlig en politiindsats til stede i området.

- Vi kender ikke motivet for overfaldet, det er en farlig gerningsmand. Det er det udgangspunkt vi har for efterforskningen. Vi har hjælp fra Rigspolitiets afdeling og andre politikredse, svarer Magnus Andresen.

Politiinspektøren bliver gentagne gange spurgt under pressemødet, hvordan de kender gerningsmanden. Det er nemlig kommet frem, at den 29-årige mand indtil for ti dage siden sad i isolation i Nyborg Statsfængsel.

Magnus Andresen kan ikke komme med yderligere kommentarer til, hvordan de kender gerningsmanden.

De to ofre er uden for livsfare. De blev tidligere overført til Rigshospitalets Traumeafdeling.

Tidligt søndag morgen har Nordsjællands Politi sendt følgende billede og signalement ud:

Manden er 29 år, mellemøstlig udseende, mørkt hår, mørkt kortklippet fuldskæg og 176 cm høj. Han er formodentlig iklædt mørk jakke og mørke bukser.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Se flere billeder fra Birkerød herunder:

 

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)