Her er sværdmanden: 21-årige Anton dræbte to

Det var 21-årige Anton Lundin Pettersson, som torsdag gik amok med et sværd på en svensk skole og dræbte to

Hjelmen er blev flået af den mistænkte gerningsmand, som torsdag gik amok på en skole i Trollhättan ved Göteborg og dræbte to personer - en 20-årig hjælpelærer og en 17-årig elev.

Der er tale om 21-årige Anton Lundin Pettersson, som efterfølgende blev skudt af politiet og senere døde på sygehuset.

Anton Lundin Pettersson levede hele sit liv i Trollhättan. Han havde flere søskende og begge sine forældre. Han gennemførte grundskolen på en anden skole i byen og fortsatte på gymnasiet, hvor han fulgte en teknisk linje.

- Han holdt sig meget for sig selv, spillede computer og var i sin egen lille verden. Han sagde ikke meget, men var rar mod alle, siger en tidligere klassekammerat til Aftonbladet.se.

Ekstra Bladet har torsdag været forbi Anton Lundin Petterssons bopæl, som blev ransaget af politiet.

Politiet blev kaldt til Kronan-skolen torsdag klokken 10.09, hvor Anton Lundin Pettersson var udstyret med sværd og maske, da han angreb fire personer. To af skolens lærere og to elever blev ramt af knivstik.

De to ofre svæver i skrivende stund stadig mellem liv og død.

På gymnasiet havde han langt hår og var meget musik interesseret - specielt lyttede han til meget hård rock, skriver Aftonbladet.

- Han udviste ingen interesse for nynazisme og lignende. Det, man tænkte, var bare, at han var meget musikinteresseret. Specielt i emo-stilen, siger en tidligere klassekammerat.

Men efter gymnasiet skiftede Anton Lundin Pettersson stil. Han klippede det lange hår af og begyndte at hylde nazismen og Adolf Hitler på sociale medier.

Blandt andet Dagladet.no og Expo.se har fundet frem til, at den 21-årige gerningsmand formodes at være en højreekstremistisk sympatisør, som har delt flere nazistiske videoer på sociale medier og liket flere videoer delt på Youtube af en nyfascistisk blogger. Ifølge Expo.se har Anton Lundin Pettersson blandt andet delt en video, der glorificerer Nazi-tyskland, og på sin facebook skal han have sympatiseret med Sveriges indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna.

Svensk elev: Venner bad mig tage billede af sværdmand under massakre

Bohsra overlevede: Sådan snød hun sværdmanden

[No available link text]Bohsra er elev på skolen, hvor angrebet skete. Se, hvad hun siger her. (Video: Rasmus Flindt).

Svensk politi har endnu ikke udtalt sig om motivet bag drabene, og ønsker ikke at kommentere, hvorvidt den dræbte gerningsmand havde et racistisk motiv, da han angreb skolen og dræbte to og sårede to.

Den 21-årige var ikke kendt af politiet i forvejen, men da mandens bopæl i Trollhättan blev ransaget tidligere på dagen, blev der fundet flere interessante genstande til fordel for efterforskningen. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT. Det svenske sikkerhedspoliti Säpo er ligeledes gået ind i sagen.

Genlæs Ekstra Bladets live-dækning.

[No available link text]Kaos foran skolen torsdag. (Video: Rasmus Flindt)

Politi beskytter sværdmand mod hævnangreb: Nu to dræbte

Sværdmanden dræbte mandlig lærer

Elev til Ekstra Bladet: Sværdmanden hørte rockmusik mens han gik amok