Her er Trumps dræber-maskine

Donald Trump får en ny limousine i dag, men lige bag præsidentens bil kører en rullende dræber-maskine

Sådan ser det ud, når Gatlingen spytter 50 skud af i sekundet. (Video: Dillon Aero)

Når Donald Trump bliver taget i ed som præsident i USA i dag, flytter han ikke blot ind i Det Hvide Hus. Han får også en ny bil.

Den otte tons tunge pansrede Cadillac, der har fragtet Barack Obama rundt siden 2008, ryger på brugtvogns-markedet, og Donald Trump får sin egen nye Cadillac.

Den amerikanske præsidents limousiner har altid kælenavnet 'The Beast', bæstet.

General Motors har ifølge oplysninger i amerikanske medier fået 15 millioner dollars, godt 104 millioner kr., til at udvikle det nye 'bæst', der skud- og bombesikker vejer otte tons.

Fra bilen kan præsidenten kommunikere sikkert med militæret og efterretningstjenesten og om nødvendigt trykke på atom-knappen.

Men 'bæstet' er kun den ene bil i præsidentens alenlange kortege af køretøjer, som fragter ham rundt, når han befinder sig på landjorden.

3000 skud i minuttet
Lige bag 'bæstet' kører en sort, diskret GMC Ykon XL firehjulstrækker, og den er ikke til at spøge med. Bilen er nemlig præsidentens rullende dræber-maskine.

Bilen bliver kørt af en enkelt chauffør, men bag ham sidder en agent fra Secret Service med fingeren på aftrækkeren til et M134D maskingevær.

Det er skjult bag i bilen, men hvis præsidentens kortege bliver angrebet, smækker en lem i taget op og en elevator hæver maskingeværet og skytten op gennem taget. Det hele sker på under tre sekunder.

Her bliver der fyret 1000 skud af på 20 sekunder under en demonstration af våbnet. (Privatoptagelser)

Det seks-løbede Gatling maskingevær kan dreje 360 grader rundt, mens bilen kører og skytten åbner ild.

Maskingeværet affyrer 50 skud i sekundet, 3000 skud i minuttet, og kan meje en hel flok terrorister ned eller stoppe angribende køretøjer med byger af 7.62 x 51 mm. projektiler.

Skud-hastigheden er så voldsom, at chaufføren på Chevyen bliver nødt til at tænde vinduesviskerne for at feje de tomme patronhylstre væk fra frontruden, som slynges ud af maskingeværet i hundredevis.

Når angrebet er blevet stoppet, kan maskingeværet og skytten sænkes tilbage i bilen på otte sekunder.

Bygges i Arizona
Det er våbenfabrikken Dillon Aero i Arizona, der bygger det elektrisk drevne maskingevær og det specielle kortege-køretøj, der fås som en GMC Ykon eller en Chevrolet Suburban. Andre bilmærker fås på bestilling, hvis de er egnet til formålet.

Dræber-bilen hedder officielt 'Dillon Aero Convoy Escort Vehicle' (CEV).

SUV´en er pansret og udstyret med alt fra udrykningsblink, punktér-frie dæk til en beskyttet brændstoftank og avanceret kommunikationsudstyr.

Opgaven for maskingeværskytten er ganske enkelt at stoppe et angreb på præsidentens bilkortege og beskytte 'The Beast', hvis det er nødvendigt at evakuere den amerikanske præsident.

M134D maskingeværet er båndfødet, og magasinet i bilen rummer mindst 4400 skud, nok til næsten halvandet minuts konstant affyring.

Fordi maskingeværet er bygget efter Gatling-princippet med seks løb, betyder det, at hvert løb på maskingeværet 'kun' affyrer 500 skud i minuttet. Gatling-løbet drives rundt af en 28 volts jævnstrøms-motor.

Gatling-geværet udspyr 3000 skud i minuttet. PR-foto: Dillon
Gatling-geværet udspyr 3000 skud i minuttet. PR-foto: Dillon
 

1 af 2 Her er en Ykon XL firehjulstrækker i vinterlige omgivelser. PR-foto: Dillon.
2 af 2 Køretøjet skal beskytte præsidenten og hans kortege med massiv maskingeværild. PR-foto: Dillon.