Her har knivrøver valgt det helt forkert offer

Revisoren Nathan Wood fra Sydafrika tog en selfie, efter at han slog røver til jorden med et enkelt slag

Nathan Wood tog denne selfie efter at han havde slået røveren ud. Foto: Privat
Nathan Wood tog denne selfie efter at han havde slået røveren ud. Foto: Privat
Følg Krimi

En knivrøver og hans makker valgte det helt forkerte offer, da de forleden fulgte den 27-årige revisor Nathan Wood, og hans kammerat, ned i en gyde i sydafrikanske Stellenbosch i nærheden af Cape Town.

Klokken var fire om natten, da de to mænd fik selskab, mens de gik gennem gyden:

- Først var de venlige, men så begyndte de at kræve penge, forklarer Nathan Wood til News24.

- De ville have min tegnebog og min mobiltelefon. Jeg svarede, at det på ingen måde kunne komme på tale, fortæller den 27-årige revisor.

Den ene af de to mænd trak herefter en kniv og holdt den mod hans brystkasse. Nathan - der er erfaren kampsportsudøver - ventede til manden begyndte at kropsvisitere ham, før han pludselig slog til:

'Jeg slog ham ned med et enkelt velplaceret slag og hans makker løb væk', skriver Natan Wood på Facebook. Han lagde en selfie af sig selv og den bevidstløse røver op på sociale medier efter hændelsen:

- Folk tror at jeg er arrogant på grund af selfien. Men i situationen var jeg fyldt med adrenalin og jeg tænkte blot på, at denne mand havde forsøgt at røve mig. Jeg er glad for at det skete for mig og ikke for en 18-årig gut, forklarer revisoren til News24.

- Jeg trak røveren ud på en hovedgade, tog hans jakke af og lagde den under mandens hoved. Efterfølgende lagde jeg ham i natostilling. Jeg ville være sikker på, at han var okay. Folk er skrøbelige og jeg følte anger, uddyber Nathan Wood, der herefter ringede til politiet.

Han tog røverens tegnebog og gav den til nogle sikkerhedsvagter, der var stødt til. Nathan efterlod sine kontaktoplysninger, men har ikke hørt fra politiet endnu. Han understreger, at han ikke lagde selfien på Facebook på grund af røverens hudfarve:

- Folk beskylder mig for at være racist, men det her handlede ikke om hudfarve eller etnicitet. Han var røver. Jeg var ofret. Jeg blev antastet af en røver - ikke af et menneske, der er defineret af hudfarve, religion, eller oprindelse.

Læs også historien om to uheldige røvere, der valgte at røve den helt forkerte McDonalds.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind