Her kæmper politiet: Unge festende bryder forbud

I flere tilfælde har politiet måtte rykke ud til meldinger om festende unge, der bryder forsamlingsforbud

Påskesolen har tilsyneladende fået en gruppe unge i Sydøstjylland til at glemme alt om forsamlingsforbud og coronasmitte. 

Flere gange i denne uge har betjente fra Sydøstjyllands Politi været nødsaget til at rykke ud til meldinger om en større forsamling af unge mennesker, som fester og dermed bryder forsamlingsforbuddet på maksimum ti personer.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

- Det er en gruppe unge, som ikke helt forstår alvoren af covid19. De mødes for at drikke, feste og indtage lattergas. Vi får splittet de unge ad, så de forstår, at der ikke skal være fest og farver, siger Jesper Duus, politikommisær ved Sydøstjyllands Politi til Vejle Amts Folkeblad.

Ifølge politiet mødes de unge om aften på Bredballe Byvej og ved børnehaven Troldebakken i Bredballe. I den forbindelse har politikredsen via ssp-medarbejdere rutinemæssigt taget fat på flere af forældrene til de unge, der er under 18 år.

Generel forståelse
Ekstra Bladet har vært i kontakt med flere andre politikredse, der meddeler, at de dog generelt oplever, at befolkningen - både unge som ældre - har fået forståelse for forsamlingsforbuddet.

- Vores status er, at det går rigtig godt. Det er som om, det lige skulle synke ind, men de mennesker, som samles på pladserne i København nu virker til at have reflekteret over myndighedernes budskab og vejlledning, siger Tommy Laursen fra Københavns Politi. 

Torsdag har der været enkelte episoder, hvor politiet i hovedstaden har måtte uddybe reglerne for udendørs servering for en række caféer og restauranter. 

- Der har vi været inde og bede dem om at fjerne borde og stole uden for, og også der har vi generelt modtaget forståelse, siger Tommy Laursen.

Både hos Østjylland, Københavns Vestegn og hos Sydsjællands Politi har politiet også registreret nedgang i sager om brud på forsamlingsforbuddet.

Til gengæld meddeler kredsene, at de fortsat modtager en række henvendelser fra borger, som mener, at andre bryder forsamlingsforbuddet.

Politiet opfordrer generelt forældre til at holde deres børn hjemme og lytte til myndighedernes anbefalinger i forbindelse med covid-1.