Her ses ubåden i aftes: Er det den forsvundne kvinde?

Flere så den nu forliste ubåd sejle ud af Københavns Havn i aftes med en mand og en kvinde i tårnet. En svensk kvinde, der skulle sejle med ubåden, er meldt savnet

Dette billede af Peter Madsens ubåd blev taget i aftes klokken 19.30 i Københavns Havn. Foto: Anders Valsted
Dette billede af Peter Madsens ubåd blev taget i aftes klokken 19.30 i Københavns Havn. Foto: Anders Valsted

Det vakte opsigt, da Peter Madsens hjemmebyggede ubåd, UC3 Nautilus, sejlede gennem Københavns Havn i aftes, med en mand og en kvinde i tårnet.

Ekstra Bladet har modtaget flere billeder fra folk, der så det knap 18 meter lange og 33 tons tunge fartøj på vej ud af havnen.

Siden forsvandt ubåden, og Værnsfælles Forsvarskommando blev alarmeret, da kæresten til en kvindelig svensk journalist, der skulle have været på ubåden, meldte hende savnet omkring klokken 02.30 i nat.

Det vides ikke med sikkerhed, om der er tale om kvinden, der ses på billederne af ubåden fra i aftes, som Ekstra Bladet har modtaget. Peter Madsen skal have sagt, at han allerede om aftenen havde sat journalisten af ved Refshaleøen.

Efter en storstilet eftersøgning blev ubåden fundet sejlende omkring Køge Bugt, men den sank, da Peter Madsen blev bjærget af en lille privat motorbåd, der deltog i eftersøgningen.

Svensk politiet bekræfter, at en kvinde i 30-års alderen, der skulle deltage i en tur om bord på en ubåd i København, er meldt savnet.

Lyste op i rød jakke
Anders Valsted så ubåden, da han var ude og sejle med tre andre i aftes klokken 19.30.

- Det er jo ikke så tit, man ser en ubåd kommer sejlede. Og slet ikke med en dameskikkelse, der lyste meget op i røde jakke. Hun lyste meget op i alt det mørke. Vi var fire i båden, og vi talte om, at hun så forkert ud på den ubåd, siger han.

Han fortæller, at både manden og damen stod i tårnet. Ubåden tøffede bare afsted.

I morges blev Anders Valsted så kontaktet af en af de andre på båden, som havde set nyheden om, at ubåden var forsvundet.

- Det var lidt vildt, når man lige havde havde set den siger han.

Paul Christiansen var også en af dem, der så ubåden i aftes.

- Jeg var ude og sejle, og så så jeg, at der stod to oppe i tårnet og vinkede til os. En mand og en dame, siger Paul Christiansen, der ikke var i tvivl om, at han skulle tage et billede.

- Det er sjældent, at man ser det i Københavns Havn.

Ubåden sejlede udadgående ved Lynetten, som er det eneste udløb, man kan sejle ad på vej væk fra Refshaleøen.

Han ved med sikkerhed, at det var klokken 19.30, fordi han så på uret. Tidspunktet passer med det, som andre læsere skriver.

Svensk politi fortæller, at den svenske kvinde, som er meldt savnet, blev meldt savnet tidligt i morges klokken 06.30 af sin familie.

- Hun skulle deltage i en tur om bord på en ubåd. Men om kvinden var om bord på ubåden, da hun forsvandt, er uklart, siger pressetalsperson Anna Göransson fra politiet i Skåne.

Københavns Politi har ingen kommentarer pt.