Her undersøger politiet døds-båden

Politiet i gang med omfattende undersøgelser efter dødsulykken i Københavns Havn, hvor ni mistænkte er anholdt

Her undersøger politiet døds-båden

Her anholder politiet gerningsmændene, der var flygtet. Video: Kenneth Meyer

Lige nu er politiets kriminalteknikere i gang med at undersøge den båd fra GoBoat bådeudlejning på Islands Brygge, der i aften blev påsejlet af en løbsk vandsccoter, der bragede ind i den lille blå båd og dræbte to unge kvinder og kvæstede fem andre.

Her anholdes ni efter dødsulykke

Båden er slæbt ind til kajen ved Christians Brygge tæt på langebro, hvor kriminalteknikere i dna-dragter undersøger båden i lyset fra kraftige lommelygter.

Der er en tydelig skade foran på båden og blod på rælingen, hvor øjenvidner beskriver, at det ene offer hang livløs ud over kanten efter påsejlingen, hvor gerningsmanden og hans venner stak af på mindst fire vandscootere.

artiklen fortsætter under billedet

Politiet er i gang med tekniske undersøgelser af båden. Foto: Kenneth Meyer
Politiet er i gang med tekniske undersøgelser af båden. Foto: Kenneth Meyer
 

I Brøndby Havn anholdt politiet efter ulykken ni unge og beslaglagde mindst seks vandscootere, der i nat også skal underkastes tekniske undersøgelser.

Vidne: Vandscooter sejlede i fuld fart mod båd med unge piger

Politiet vil natten igennem have et kæmpe efterforskningsarbejde for at finde ud af, om en eller flere af de anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør med begæring om fængsling. Der kan blive tale om sigtelser for uagtsomt manddrab, for at have bragt uskyldiges liv og førlighed i fare ved grov kådhed og for flugt fra en ulykke.

Politiet skal afhøre de ni anholdte, undersøge deres tøj og de skal formentlig også personundersøges på Retsmedicinsk Institut for spor efter ulykken. Desuden skal vidner til ulykken afhøres nærmere.

Politiet: En død efter bådulykke ved Langebro

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra udlejeren af båden GoBoat.

Et øjenvidne, Mads Pedersen, 42, forklarer til Ekstra Bladet, at der lå to både fra GoBoat i vandet med en del unge piger, måske seks-syv i hver båd. Fire fyre på vandscootere, som i forvejen var meldt til politiet for at sejle vildt i havnen ved Islands Brygge, ville 'spille smarte' overfor pigerne.

Ved Den Sorte Diamant vendte de fire vandscootere og gav den fuld gas. Mads Pedersen så to af vandscooterne drøne forbi de to GoBoat både med unge piger, men føreren af den tredje vandscooter mistede herredømmet over den hurtige maskine, der ligesom 'slog smut' på vandet, fløj gennem luften og kolliderede med den lille båd.

Efter ulykken sendte Hovedstadens Beredskab dykkere i vandet, men fandt ingen personer. I stedet ledte dykkerne efter eventuelt bevismateriale for politiet i ulykkesområdet.