Historisk sag: 15 bandefolk risikerer fængsel på livstid

En del af regeringens lovstramninger betyder, at bandemedlemmer bliver straffet ekstra hårdt

Følg Krimi

Fem navngivne topfolk fra banden 'Brothas' var målet, da 12 medlemmer fra LTF den 23. oktober 2017 klokken 17.55 stormede ind i Mjølnerparken bevæbnet med køller og knive.

Ifølge anklageskriftet ankom to Mercedeser og en Hyundai proppet med LTF-medlemmer til Hothers Plads på ydre Nørrebro, som er et kendt tilholdssted for Brothas-banden.

Mens bilerne vendte rundt og afventede, stormede 12 af de nu tiltalte bandemedlemmer, maskerede og bevæbnede med knive og slagvåben, ind i Mjølnerparken for at overfalde og dræbe de fem navngivne Brothas-medlemmer.

Det lykkedes dem dog ikke at finde nogen rivaliserende bandemedlemmer, og derfor måtte de forlade ghetto-området med uforettet sag. I alt er 15 LTF-medlemmer tiltalt i sagen, som også omhandler et drabsforsøg på Tagensvej.

LTF-medlemmerne fortsatte nemlig deres kortegekørsel rundt i området, og kun fem minutter senere slog de til igen.

Denne gang mod en 24-årig mand på Tagensvej. 

To af bilerne kørte ind til siden, mens den tredje kørte et par meter videre og afventede, hvorefter otte til ti af de tiltalte steg ud af bilerne. De maskerede sig og angreb den 24-årige med knive, slagvåben og adskillige slag og spark. Offeret blev blandt andet stukket mindst ni gange i ryggen og en gang i hovedet.

Bilerne kørte fra stedet i høj fart, mens de efterlod offeret i livsfare.

Få dage efter det grove overfald talte Ekstra Bladet med det 24-årige offer, der ikke var registreret som bandemedlem.

- Jeg var et tilfældigt offer. Jeg tror, jeg blev overfaldet, fordi jeg var det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Jeg har ikke noget med noget som helst at gøre. Det er meget vigtigt for mig, at det kommer frem, forklarede den 24-årige, der af hensyn til sin sikkerhed ikke ønskede sit navn i avisen.

LTF-amokløb mod Mjølnerparken var målrettet drabsforsøg

Ekstra Bladet var også til stede i Retten på Frederiksberg, da de fleste af de 15 tiltalte var samlet for at blive gjort bekendt med, at indløbet også blev takseret som et drabsforsøg på trods af, at de ikke fandt nogle af deres potentielle ofre. Sagen begyndte lettere kaotisk, fordi de mange tiltalte blev placeret på tilhørerpladserne mellem presse og pårørende. Her var mindst en epsiode, hvor politiet blandende pårørende sammen med tiltalte.

Kendes de tiltalte skyldige, risikerer de at blive idømt fængsel på livstid eller alternativt fængsel i 20 år.

Udsigten til de historisk hårde straffe skyldes den bandepakke, som Folketinget indførte sidste år. Den betyder, at straffen kan stige til det dobbelte, hvis kriminalitet bliver begået som led i en bandekonflikt, skriver Ritzau.

Inden den omfattende straffesag ønsker anklager Tomas Hugger overfor Ritzau ikke at spekulere i muligheden for 15 gange livstid.

- Men det er langvarige fængselsstraffe, anklagemyndigheden går efter, hvis de ender med at blive dømt, siger han.

På trods af anklagerens forbehold forekommer kravet om livstid eller i hvert fald 20 års fængsel ikke usandsynligt.

Det er således blot halvanden måned siden, at en højtstående LTF'er blev idømt 20 års fængsel for drabsforsøg på to tilfældige cyklister på Nørrebro. Desuden bragte han tre andres liv i fare, da han affyrede i alt 11 skud.

I den sag mente anklageren, at den rigtige straf ville have været fængsel på livstid, men helt så langt ville Københavns Byret ikke gå.

 

Brothas-brødre tiltalt for drabsforsøg: Otte skud på åben gade mod LTF

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.