Hittepigen udskrives i dag: Nu har hun fået et navn

Den lille pige, der blev fundet nøgen og underafkølet i en affaldsskakt, bliver udskrevet fra Rigshospitalet i dag

Se optagelser fra stedet, blandt andet den affaldsskakt, barnet blev fundet i. (Video: Kenneth Meyer)

Den nyfødte pige, der blev efterladt i en affaldsskakt i Værebroparken i Bagsværd i sidste uge, bliver i dag udskrevet fra Rigshospitalet, oplyser familiechef i Gladsaxe Kommune, Tine Vesterby Sørensen, til Ekstra Bladet.

Spædbarnet har den sidste uge kæmpet med nogle følger af at have været stærkt underafkølet.

Pigens kropstemperatur var blot 25 grader mod de normale 37 grader, da to renovationsarbejdere hørte spæd gråd fra en skraldecontainer og fandt det lille barn.

På grund af nedkølingen har pigen haft slim på lungerne og problemer med maven, og hun måtte derfor have ilt og sondemad. Nu udvikler hun sig dog helt, som hun skal og er derfor klar til at tage hjem.

- Når jeg hører, hvilken tilstand hun var i, da hun blev fundet, er jeg meget imponeret over, hvordan hun har det nu. Både plejefamilien og jeg er dybt imponeret over de ansatte på Rigshospitalets arbejde, fortæller Tine Vesterby Sørensen.

- Det er helt fantastisk at se.

Krimi Politiets teori: Her kommer hittebarnsmor fra

Allerede samme dag, som den lille pige blev fundet, stod mere end 25 familier klar til at tage hende til sig.

Valget faldt på én helt særlig familie, og allerede lørdag lod plejefaren sig indlægge med pigen.

- Det har absolut hjulpet at indlægge dem sammen. De har været sammen hele tiden, og så har hun sovet på hans mave. De har opnået at få den tætte kontakt, vi håbede på, hvor hun blandt andet kan genkende hans stemme, når han kommer ind i et rum, siger Tine Vesterby Sørensen.

Har fået et navn
Der er sket meget for den lille mirakel-pige den seneste tid. Ikke nok med, at hun nu er sund og rask, så har hun også fået et navn.

- Det var de ansatte på hospitalet, der startede med at kalde hende Aya. I mellemtiden er plejefamilien blevet så glade for navnet, at de nu kalder hende det samme.

Aya skal bo hos plejefamilien i tre måneder. Herefter er pigens fremtid uvis.

Ifølge Tine Vesterby Sørensen vil pigen formentlig blive bortadopteret til en ny familie, men skulle den biologiske mor fortryde sit valg, vil Gladsaxe Kommune igangsætte en undersøgelse af, hvorvidt hun er egnet som mor.

Politiets teknikere samlede spor i sagen om hittepigen. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Bestormet af plejeforældre: Sådan har hittepigen det

Det bekymrer dog ikke familiechefen, at pigen på kort tid når at knytte sig til et menneske og en familie, der efterfølgende tages fra hende igen.

- At Aya nu har opnået en sund, nær og kærlig kontakt til et andet menneske gør, at hun vil få nemmere ved det næste gang, hvor overgangen også vil blive roligere. Plejefamilien giver hende en masse omsorg, men de ved også, at de skal aflevere hende igen, forklarer Tine Vesterby Sørensen.

(Foto: Kennth Meyer). Krimi Taske kan måske lede politiet på sporet af mor til hittebarn

Det er endnu ikke lykkes politiet at finde frem til den lille piges biologiske forældre.

Politiet har dog en teori om, hvem vedkommende kan være.

- Min formodning er, at det absolut er en fra nærområdet, der har lokalkendskab. Vedkommende har vidst, at dørlåsen til opgangen ikke har virket - lige som skakten også var i stykker, forklarer Hans Tonnesen.

Han understreger samtidig, at der ikke nødvendigvis er tale om en, der har adresse i Værebroparken.

På gerningsstedet blev der fundet en taske med id-papir på en kvinde. Den har dog vist sig ikke at have noget med sagen at gøre.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.