Hjælp os - eller vi slår din mand ihjel

USA: Manden til en kvinde, som er mistænkt for at hjælpe to drabsmænd på flugt fra et højsikkerhedsfængsel, fik dødstrusler, før de forsvandt

Her ses Lyle Mitchell (th.) sammen med sin advokat Peter Dumas (tv.) i tv-showet 'Today' på amerikanske NBC. (Foto: AP)
Her ses Lyle Mitchell (th.) sammen med sin advokat Peter Dumas (tv.) i tv-showet 'Today' på amerikanske NBC. (Foto: AP)

Manden til 51-årige Joyce Mitchell, der er mistænkt for at hjælpe to mordere på flugt fra det amerikanske højsikkerhedsfængsel Clinton Correctional Facility i Dannemora, New York, åbner nu op for parrets historie for første gang i et interview med den amerikanske tv-station NBC.

Her fortæller manden Lyle Mitchell, at hans kone over for ham har indrømmet, at hun gav de to undvegne mordere værktøj, som er blevet brugt til deres spektakulære flugt gennem varmerør, under fængselsmuren og op gennem et kloakdæksel uden for fængslet.

De to mordere, Richard Matt og David Sweat, er fortsat på fri fod.

David Sweat og Richard Matt - i midt af billedet ses Joyce Mitchell på anklagebænken. (Foto: AP/AP)
David Sweat og Richard Matt - i midt af billedet ses Joyce Mitchell på anklagebænken. (Foto: AP/AP)

Konen skulle stikke af med mordere
Morderne gav desuden piller til Joyce Mitchell, fortæller hendes mand. Pillerne skulle bruges til at gøre ham bevidstløs, så hun kunne stikke af sammen med de to mordere. Efterforskere mener dog, at hun fik kolde fødder og bakkede ud af mordernes flugtplan.

- Hun sagde: 'Jeg elsker min mand, jeg vil ikke gøre ham fortræd. Og så vidste jeg, at jeg var ude, hvor jeg ikke kunne bunde', husker Lyle Mitchell, at hans kone sagde til ham.

Kort tid efter mordernes flugt, som angiveligt fandt sted natten til lørdag 6. juni, faldt mistanken hurtigt på Joyce Mitchell, som ofte var sammen med de to undvegne mordere i fængslets skrædderi.

Og allerede efter de første politiafhøringer afslørede hun over for sin mand, at hun var involveret i den spektakulære flugtplan.

- Deres plan var at slå dig ihjel, sagde Joyce Mitchell ifølge hendes mand.

Joyce Mitchell. (Foto: AP)
Joyce Mitchell. (Foto: AP)

Da hun nægtede, eskalerede truslerne.

- Så begyndte han (Richard Matt, red.) at true hende med, at nogen inde i fængslet ville gøre noget mod mig, skade mig eller slå mig ihjel, siger Lyle Mitchell, som også arbejder i fængslet.

Politikilder i sagen har også sagt, at Joyce Mitchell dyrkede sex med de undvegne mordere. De benægter hun ifølge Lyle Mitchell.

David Sweat afsonede en livstidsdom for at have dræbt en vicesherif i 2002, mens Richard Matt er dømt til 25 års fængsel for i 1997 at have bortført og slået en mand ihjel.

Krimi Drabsmænd på flugt: Fik smuglet værktøj ind i hamburgere

(Foto: New York State Governor's Office) Krimi Drabsmænd på spektakulær flugt er måske blevet spottet

Krimi Fængselsansat havde sex med flugtfange

Joyce Mitchell mistænkes for at have hjulpet de to mordere på flugt. (Privatfoto) Krimi Politiets teori: Hun ville hjælpe mordere - men fik angstanfald