Hjælpeløs dansk biavler angrebet i timevis af 1000-vis af bier

En ældre biavler faldt uheldigt og ødelagde et bistade, da han tirsdag var ude og se til bierne. I timevis lå den forsvarsløs mand på jorden, før forbipasserende fandt ham og fik tilkaldt hjælp

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Er du den uheldige biavler eller kender du ham? Kontakt os på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (Alm. takst)

En ældre mand fra Fyn blev tirsdag fundet på en mark i Hundslev på Østfyn med en flok hidsige bier sværmene omkring sig.

Det skriver fyens.dk.

Biavleren var faldet over et bistade omkring 25 meter inde på marken og i faldet fik den uheldige manden ødelagt stadet og landede til dels ovenpå de aggressive bier, der sværmede ud og angreb den sagesløse avler, der intet andet kunne gøre end forsøge at beskytte sig så meget som muligt.

I flere timer lå den ældre mand urørlig på marken med tusindvis af bier omkring sig, før en gruppe forbipasserende fandt ham og fik tilkaldt hjælp.

Det tilkaldte ambulancepersonale kunne dog ikke gøre meget mod bierne og efter kort at have vurderet situationen blev Steen Jørgensen fra Fyns Skadedyrsservice i al hast tilkaldt.

Politiet lovede nul fartbøder
Der gik ikke lang tid fra alarmcentralen ringede Steen Jørgensen op, til han sad i sin bil med speederen i bund på vej mod marken i Hundslev.

- Jeg ringede til politiet i bilen, der lovede mig, at jeg ikke ville få nogen bøder på vej derud, hvis jeg kørte for hurtigt, fortæller Steen Jørgensen.

- Da jeg kommer derud holder ambulancen i vejkanten og ambulancefolkene står lidt derfra og kigger på manden, der ligger helt stille på jorden. Der var så mange bier omkring ham, de ikke kunne komme til ham, fortæller Steen Jørgensen til Ekstra Bladet.

- Manden var noget medtaget. Han havde taget sin bi-dragt på, men havde ikke fået slået nettet op omkring hovedet. Han lå på maven med armene overhovedet i et forsøg på at beskytte sig. Han var blevet stukket af en masse bier og havde svært ved at gå, fortæller Steen Jørgensen, der er imponeret over den ældre biavler.

- Han klagede ikke over bistikkene 'dem tager jeg ikke så tungt', sagde han, da vi kom hen til ham. Han var overraskende rolig og tog situationen i stivarm. Han var godt nok ikke pivet.

Er du den uheldige biavler eller kender du ham? Kontakt os på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (Alm. takst)