Annonce:
Annonce:

Hjemløse Chris blev kaldt helt efter bombeangreb: Indrømmer at han stjal fra blødende ofre

Chris Parker indrømmer, at han stjal fra en såret bedstemor, mens hendes barnebarn lå for døden få meter væk

33-årige Chris Parker blev kendt som den 'hjemløse helt' efter Manchester-bomben. Foto: AP
33-årige Chris Parker blev kendt som den 'hjemløse helt' efter Manchester-bomben. Foto: AP
Annonce:
Følg Krimi

’Hjemløs mand holdt kvinde, mens hun døde efter at have skyndt sig til stadion for at hjælpe ofrene’.

Sådan lød en af de mange overskrifter, der gjorde den hjemløse mand Chris Parker til et verdenskendt ansigt efter terrorangrebet på Manchester Arena 22 maj sidste år, hvor i alt 22 mennesker mistede livet.

Medier verden over fortalte historien om, hvordan den 33-årige hjemløse som mange gange før havde siddet i foyeren til Manchester Arena for at tigge, da eksplosionen lød. Så havde han skyndt sig ind i bygningen, hvor han først hjalp en pige, som havde mistet sine ben, og derefter holdt en kvinde i sine arme, mens hun døde af alvorlige kvæstelser i ben og hoved.

- Jeg er stadig ikke stoppet med at græde, sagde Chris Parker til Independent dagen efter terrorangrebet.

 Se de uhyggelige privatoptagelser fra angrebet her

Annonce:

Men nu er der chokerende nyt om den 33-årige hjemløse mand. Han har ifølge flere medier, blandt andre Independent, nu indrømmet, at han stjal en pung og en mobiltelefon under de kaotiske scener efter, at en Isis-sympatisør detonerede sin egen dræbende bombe under en koncert med den amerikanske sangstjerne Ariana Grande.

50.000 pund til hjemløs helt
De mange rørende interviews, som Chris Parker gav til medierne i kølvandet på selvmordsbomben, resulterede i en indsamling til den ’hjemløse helt’, som endte på over 50.000 britiske pund.

Men efterfølgende er den 33-årige, der nu bor i Halifax i West Yorkshire blevet sigtet for tyveri og bedrageri, og skræmmende overvågningsbilleder, som er blevet afspillet i retten, viser, hvordan han stjal fra bombeofrene, mens de lå og blødte lige efter eksplosionen.

På optagelserne kan det ses, at Chris Parker flere gange vender tilbage til den ældre kvinde Pauline Healey, hvis barnebarn endte med at miste livet som følge af sine kvæstelser. Til sidst læner han sig ind over kvinden for at stikke hånden ned i hendes håndtaske. Desuden stjal han en mobiltelefon fra en pige, hvis navn ikke nævnes i medierne på grund af hendes lave alder.

Annonce:

Brugte bedstemors kreditkort på McD
Chris Parker har i retten kendt sig skyldig i to tilfælde af tyveri og et tilfælde af bedrageri, men han har nægtet sig skyldig tre forhold om bedrageri og i at have stjålet en persons jakke. Han indrømmede at have brugt bedstemorens kreditkort på en McDonald’s-restaurant umiddelbart efter angrebet.

Anklageren har understreget under retssagen, at det tydeligt fremgår af optagelserne, at Chris Parker ydede ’begrænset hjælp’ efter eksplosionen, men at han også udnyttede situationen til at begå tyveri.

Chris Parker har adskillige tyveri- og indbrudsdomme bag sig, som stammer helt tilbage til februar 2000 og frem til sidste år. Hans dom forventes at falde 30. januar.

Pengene, som efter Chris Parkers mediefremtræden blev samlet ind til ham, bliver nu ifølge Michael Johns, som oprettede den på GoFundMe, betalt tilbage til de mere end 3700 mennesker, som i god tro bidrog til den, skriver britiske Metro.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: