Annonce:
Annonce:

Hjemmedyrket skunk hitter

Blandt cannabis-feinschmeckere tales der ligefrem om en ’økologisk’ trend

Politifoto
Politifoto
Annonce:
Følg Krimi

Har du indsigt i hashmiljøet eller på anden måde kender til, hvordan kriminelle scorer kassen på hash, så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Det er ikke kun importeret cannabis, der bliver fyret op under i Danmark. Den importerede hash må i stigende grad dele pladsen med skunk og pot, der produceres inden for landets grænser.

Kriminelle bander i hård kamp om hashmarkeder

Fænomenet er ikke kun dansk. Ifølge Europol har der i de seneste ti år været en stigning i cannabisproduktionen i EU. Det ses blandt andet på antallet af beslaglagte cannabisplanter, der har været stigende gennem længere tid. I 2014 var der over 30.000 beslaglæggelser i EU, mens der i 2006 kun var godt 11.000.

Guldrandet milliardforretning: Hash er de kriminelles største pengestrøm

Annonce:

Flere kilder, som Ekstra Bladet har talt med, fortæller, at det blandt andet skyldes, at kvaliteten – både smag og styrke – er bedre, og man undgår mange af de fyldstoffer og pesticider, der angiveligt er i hashen fra Marokko. Blandt cannabis-feinschmeckere tales der ligefrem om en ’økologisk’ trend.

Penge at spare
Skunkproduktion kræver megen strøm, og Dong Energys elnetselskab, Radius, har også oplevet folks interesse for skunkproduktion. I 2015 havde selskabet otte sager om strømtyveri i forbindelse med skunkproduktion med et samlet erstatningskrav på 2,8 millioner kroner. I 2016 var der tale om fem sager og et erstatningskrav på 450.000 kroner.

Bander presser svage unge til at styre hashklubber

Kilder med indsigt i pushermiljøet på Christiania fortæller til Ekstra Bladet, at der kan være mange penge at tjene på salg af danskproduceret skunk. I nogle tilfælde kan forretningen være mere indbringende end det almindelig hashsalg, hvor der efterhånden er hård konkurrence blandt de kriminelle aktører. For bagmændene er det også en fordel, at de slipper for de logistiske problemer, det er at fragte hash fra Marokko.

Annonce:

Kidnapning, tortur og drab
Der tegner sig dog langtfra et glansbillede af europæisk cannabisproduktion. I Danmark har der været flere tilfælde af vietnamesiske skunkdyrkere, der har produceret det illegale stof under kummerlige forhold, og ifølge en rapport fra det europæiske politisamarbejde Europol er menneskehandel, kidnapning, tortur og drab tæt forbundet med den europæiske cannabisproduktion.

Pres på Pusher Street skaber omsætning i hashklubberne

Der findes ingen præcise tal på, hvor megen skunk dansk politi beslaglægger, og hvor det kommer fra, men Dannie Rise, leder af Operativ Specialafdeling hos Københavns Politi, bekræfter, at de sjældent støder på skunk, der er produceret i udlandet. Hvorvidt der er sket en stigning er svært for ham at vurdere, men som med alt andet på narkotikamarkedet, er der mange penge i at dyrke skunk:

– Hvis man har en vedvarende produktion, er det en indbringende forretning, siger Dannie Rise.

Han fortæller, at Task Force Pusherstreet har kendskab til personer, der dyrker skunk i større eller mindre omfang og efterfølgende afsætter det på Christiania.

De kriminelles guldæg

Indsmugling og salg af hash i Danmark er en milliardforretning, hvor kriminelle bander kæmper med vold og drab som redskaber.

Alene sidste år beslaglagde dansk politi samlet set 3,8 tons hash fordelt på 15.364 beslaglæggelser, hvilket er den største mængde siden 2003 og det højeste antal beslaglæggelser siden 2000.

Ekstra Bladet afdækker i en række artikler med udgangspunkt i bandebossen, pusher-datteren, den efterladte, hvidvaskeren og hjemmedyrkeren baggrunden og konsekvenserne af forretningen, der er de kriminelles guldæg – og sætter vores andres liv på spil.

Hvis du har input eller viden om hashmarkedet i Danmark, så kontakt journalisterne bag serien på mail.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: