Hjemmerøvere plyndrede 73-årig eneboer

Arabisk talende mænd bandt fynsk eneboer og tvang ham til at åbne pengeskab

(Modelfoto: colourbox.com)
(Modelfoto: colourbox.com)

Dagen igennem har Fyns Politi efterforsket et groft hjemmerøveri tidligt i morges i landsbyen Skovs Højrup en halv snes kilometer nordvest for Odense.

Her blev en 73-årig aleneboende mand kort før klokken 04 overfaldet af tre maskerede mænd, der tvang sig adgang til hans hjem. Efter røveriet flygtede mændene i en større, stationcar-lignende bil med utæt lydpotte.

Det oplyser efterforskningsleder Mette Therkildsen Hansen fra Fyns Politi.

- Den ældre mand blev hundset rundt med og fik nogle skrammer, mens han med bundne hænder blev tvunget til at udlevere nøglen til sit pengeskab.

Tømte pengeskab for penge og smykker
- Røverne tog nogle kontanter og nogle smykker fra pengeskabet samt et armbåndsur fra hans håndled. Desuden stjal de diverse kontanter og kort fra hans tegnebog, siger Mette T. Hansen.

Under tumulten blev den 73-årige hevet rundt i huset af de tre maskerede mænd, der talte gebrokkent dansk.

- Han mener, at de talte arabisk indbyrdes, men på grund af deres maskering kunne han ikke se, om de var lyse eller mørke i huden.

Hjemmerøverne forsvandt i flugtbilen, som støjede en del på grund af en utæt udstødning. De kørte ad Bogensevej i retning mod Odense,

- Bilen er tidligere på aftenen set i nærheden af gerningsstedet, hvor den virkede mistænkelig. Alder og fabrikat kender vi ikke i øjeblikket, siger Mette T. Hansen.

Slap fri efter tre kvarter
Det lykkedes efter tre kvarter den ældre mand at komme fri og få slået alarm klokken 4.35. Efter politiets tilstedekomst blev han bragt til Odense Universitetshospital til behandling for mindre læsioner.

Politiets kriminalteknikere har hele dagen finkæmmet gerningsstedet for spor efter de tre gerningsmænd.

- Der er ingen tvivl om, at røveriet har rystet den ældre mand. Det har været en ualmindelig ubehagelig oplevelse. Vi beder enhver, der har set eller hørt noget omkring gerningstidspunktet om at kontakte politiet på nr. 114, siger Mette T. Hansen.