Hjemmerøvere snød sig ind med 'ejendomsmægler-trick'

Tre mænd og en kvinde, sigtet for hjemmerøveri mod kvinde på Østerbro i København, er varetægtsfængslet

En kvinde på Østerbro i København blev torsdag narret til at åbne døren for fire formodede ejendomsmæglere, som i stedet viste sig at være røvere.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Fredag er gruppen blevet fremstillet i grundlovsforhør. De tre mænd blev varetægtsfængslet i 24 dage, mens kvinden fik ti dage.

Det var torsdag eftermiddag, at de fire blev lukket ind i kvindens stuelejlighed. Deres historie var, at de skulle undersøge vandet i kælderen.

I stedet trængte de fire ind i lejligheden. Her blev den 66-årige kvinde, der beskrives som spinkel, tvunget ind på toilettet.

To af de falske ejendomsmæglere lagde hænderne på hendes skuldre og hindrede hende i at rejse sig, oplyser politiet. Hun mistede papirer og kontanter.

Senere torsdag anholdt politifolk dog de fire på gaden, og de blev sigtet for at begået et hjemmerøveri. Det vil sige en situation, hvor gerningsmænd trænger ind på privat bopæl og truer sig til værdier.

Den slags forbrydelser giver som udgangspunkt en straf på fængsel i fem år.

To af mændene på 25 og 28 år er desuden sigtet for at have begået tricktyveri på Amager. Her var fremgangsmåde den samme, lyder det fra politiet.

Den 28-årige mand nægtede sig skyldig i begge sigtelser, mens den 25-årige erkendte tricktyveri på Østerbro - men ikke hjemmerøveri og ikke tricktyveri på Amager.

Den tredje mand, som er 20 år, nægtede sig skyldig. Det samme gjorde kvinden, der er 45 år.