Hjerneskadet psykiater under anklage for at lade mand dø

En domstol skal nu behandle en sag mod læge, som er blevet tiltalt for at efterlade døende mand i campingvogn

Anklagemyndigheden i Midt- og Vestjyllands Politi har rejst tiltale mod en psykiater for tilbage i maj 2012 at efterlade en tidligere patient i hjælpeløs tilstand på sin gård ved Rakkeby på Mors.

Patienten blev angiveligt efterladt bevidstløs og metadonpåvirket på gulvet af en campingvogn og blev senere fundet død.

Sagen har tidligere været omtalt i medierne. Blandt andet DR, som har talt med et vidne, der dengang så psykiateren slæbe en livløs person gennem græsset og ind i en campingvogn.

Sagen er kommet frem, efter at der har været megen fokus på psykiateren.

Han praktiserede i flere år, selv om han led af en hjerneskade. Psykiateren blev først stoppet af Sundhedsstyrelsen tilbage i 2013.

I 2014 blev han ved Retten i Herning idømt bødestraf for at have udvist grov forsømmelighed og skødesløshed i forbindelse med behandlingen af en anden patient, Ronnie Kristensen.

Kristensen døde af en medicinoverdosis. Psykiateren blev dog ikke gjort ansvarlig for selve dødsfaldet.

Styrelsen for Patientsikkerhed meldte ifølge DR tilbage i februar psykiateren til politiet i forbindelse med en hel stribe af dødsfald.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi har specialanklager Pia Koudahl torsdag oplyst, at der er rejst tiltale i sagen vedrørende den døde mand i campingvognen.

Men hun har ikke været at træffe for at få svar på, hvad status er på de øvrige sager mod psykiateren.

Psykiateren blev allerede tilbage i december sidste år sigtet i sagen fra Rakkeby. Og anmeldelsen fra Styrelsen for Patientsikkerhed vedrørende de øvrige dødsfald blev altså først indgivet i januar.

Sundhedsstyrelsen har fået megen kritik for, at den ikke stoppede den hjerneskadede psykiater noget før. I marts sidste år blev den daværende direktør for styrelsen, Else Smith, fyret.

Begrundelsen var, at der havde været en stribe tilfælde af mangelfuldt tilsyn.