Annonce:
Annonce:

Hjertelæge tiltales for fusk med forskningsmidler

Politiet har rejst tiltale mod en 62-årig overlæge på Rigshospitalet og kræver fængselsstraf

Annonce:
Følg Krimi

En tidligere fremtrædende hjertelæge på Rigshospitalet skal idømmes en fængselsstraf for tyveri af kunst og lamper betalt med forskningsmidler.

Det mener Københavns Politi, som ifølge Jyllands-Posten netop har rejst tiltale mod den 62-årige overlæge.

Det er den anden tiltale, som Københavns Politi har rejst som følge af Jyllands-Postens afsløringer af overlægers brug af forskningsmidler til private og ekstravagante formål og mangelfuld kontrol med midlerne.

Den første tiltale blev rejst i december mod en 63-årig overlæge fra Rigshospitalets Hjertecenter. Han er tiltalt for groft underslæb og groft bedrageri i 390 forhold til et samlet beløb på 2,8 millioner kroner.

Den nye tiltale mod den 62-årige overlæge er langt mindre, idet han alene tiltales i tre forhold til et samlet beløb på 27.000 kroner. Men det er ifølge politiet alvorligt nok til, at han skal idømmes en fængselsstraf.

- Udgangspunktet i den slags sager er en frihedsstraf, og det er også vores påstand i denne sag. Tyveri fra en arbejdsgiver ser man på med alvor, og det takseres typisk med frihedsstraf, siger anklager Anette Gramstrup fra Københavns Politis advokat for økonomisk kriminalitet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: