Annonce:
Annonce:

Høj fart: Vejarbejderne frygter for livet

Når bilisterne suser forbi vejarbejderne på motorvejen, bliver de utrygge

Vejarbejderne synes, at det er ubehageligt, at mange bilister kører forbi dem med høj fart. (Video og redigering: Jonas Reher og Camilia Soltani)
Annonce:
Følg Krimi

1635 billister kørte på blot fem timer onsdag for stærkt forbi det vejarbejde, som byggeleder René Nielsen i øjeblikket står for på Helsingør Motorvejen.

– Det er meget ubehageligt, og man er utryg herude. Man kigger sig hele tiden over højre og venstre skulder, siger byggelederen, der er ansat hos Barslund.

På grund af vejarbejdet ved Helsingør Motorvejen mellem Sandbjerg og Vedbæk i retning mod København er fartgrænsen nedsat til 50 km/t.

Vejarbejderne arbejder meget tæt på bilisterne. På langt det meste af stykket, hvor der i øjeblikket er vejarbejde, er der slet ingen afspærring mellem bilisterne og vejarbejderne. Og det kan være farligt, lyder det fra vejarbejderne.

Politiet er bagud: Nu slår fotovognene til

Annonce:

Afspærring fløj gennem luften
Særligt en situation gør indtryk på byggeleder René Nielsen. I sidste uge oplevede vejarbejderne ved Helsingør Motorvejen, at en del af afspærringen fløj gennem luften efter at være blevet påkørt af en lastbil med 90 km/t.

– Den (afspærringen, red.) lander et sted, hvor vores gravermester havde stået en halv time forinden og havde smurt gravemaskinen.

René Nielsen konstaterer, at det kunne have kostet liv, hvis materialet fra afspærringen havde ramt hans kollega.

Oplevelser som denne får vejarbejderne til at frygte for deres liv. Det fortæller Peter Larsen, formand for et maskinhold ved firmaet Colas.

– Man føler, at bilerne kører lige op af armene af en, siger han og forklarer, at vejarbejderne passer på hinanden.

60-70 procent kører for stærkt
– Vi skulle gerne alle sammen komme levende hjem. Men det er jeg kommet i de sidste 42 år, så det håber jeg, at jeg bliver ved med endnu, indtil jeg kan komme på pension, siger Peter Larsen.

Byggeleder René Nielsen vurderer, at omkring 60 og 70 procent af bilisterne, der kører forbi, kører for stærkt.

Annonce:

– Det fortæller lidt om den danske mentalitet. Skilte er lige meget, og vi skal hurtigt frem. Den mentalitet er vi nødt til at gøre noget ved. Det er mangel på respekt for det, der foregår inde i vejkanten.

Danmarksrekord i fart-overtrædelser

Næsten tre og en halv million kroner havnede i statskassen på blot fem timer. Det skete onsdag, da en af politiets såkaldte ATK-fotovogne blitzede billister på Helsingør Motorvejen mellem Sandbjerg og Vedbæk i retning mod København, hvor der var vejarbejde.

Da der er vejarbejde på Helsingør Motorvejen er fartgrænsen nedsat til 50 km/t.

1635 billister endte med at blive taget for at køre for stærkt. To billister står ubetinget til at miste kørekortet, 190 får en betinget frakendelse og skal dermed op til en ny køreprøve, mens yderligere 209 billister får et klip i kortet.

– Det er fuldstændigt sindssygt. Jeg har været politimand i mange år, men jeg har aldrig været ude for noget lignende. Det her er Danmarks-rekord og en kedelig én af slagsen, siger politiassistent og tovholder for fotovognene, Kim Sørensen, til Ritzau.

Når der er vejarbejde, fordobles bødetaksterne. Der udover kommer der et offer-tillæg oveni, hvis man får et klip i kørekortet eller får betinget eller ubetinget frataget sit kørekort. Derfor har ATK-bilen indkaserede omkring tre og en halv million bødekroner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: