Annonce:
Annonce:

Højesteret: Hagen skal løslades

Milliardæren, der er mistænkt for drab eller medvirken på drab, skal løslades.

Ifølge vores norske kollegaer på VG forlader Hagen fængslet her. Video: VG
Annonce:
Følg Krimi

Højesteret har netop besluttet, at milliardæren Tom Hagen, der er sigtet for drab eller medvirken til drab på sin hustru Anne-Elisabeth Hagen, skal løslades.

Det skriver VG.

70-årige Tom Hagen, der er en af Norges rigeste mænd, blev anholdt 28. april. Han har hele vejen igennem nægtet sig skyldig. Torsdag besluttede Landsretten så, at Tom Hagen skulle løslades, men anklagemyndigheden ankede den afgørelse.

Derfor har det fredag været op til Højesteret, som dog alene skulle tage stilling til, om Landsretten har lavet fejl. Højesteret har således ikke vurderet beviserne i sagen.

– Dette er på ingen måde nogen overraskelse, siger Hagens advokat, Svei Holden om løsladelsen.

Han siger, at han nu skal hente Hagen i fængslet.

På spørgsmål fra pressen om, hvor vidt forsvarsadvokaten tror, at Tom Hagen kan blive anholdt igen efter løsladelsen, svarer han:

Annonce:

– I så fald må politiet have fået væsentlig ny information i tiden efter anholdelsen, og det kan ikke jeg bedømme. Jeg er ikke så optaget af den hypotetiske mulighed for, at det kan ske, svarer Holden.

Politiet skriver i en pressemeddelelse, at sigtelsen mod Hagen opretholdes og at efterforskningen fortsætter.

'Vores mål er først og fremmest at finde Anne-Elisabeth Hagen og finde ud af, hvad der er sket med hende - og hvem, som har en rolle i sagen,' skriver norsk politi.

Forsvandt sporløst
Anne-Elisabeth Hagen forsvandt sporløst i oktober 2018. Derefter blev der fundet et trusselsbrev med kryptokoder, hvor der blev krævet en løsesum. Politiet efterforskerede derfor først sagen som en kidnapningssag.

Tom Hagen har siden anholdelsen sagt, at han ikke har noget at gøre med sin hustrus forsvinden. Politiet har den seneste uge foretaget omfattende undersøgelser af hans hjem, som er afspærret.

Annonce:

Krypto-kyndig anholdt
Torsdag aften blev endnu en mistænkt så anholdt - en mand i 30'erne, som har drevet et IT-firma og er stærkt optaget af kryptovaluta. Han er ligesom milliardæren sigtet for drab eller medvirken til drab.

Ny anholdelse i norsk drabssag

Politiet oplyser, at manden, der ligeledes nægter sig skyldig, har 'en relation til' Tom Hagen.

Ifølge VG har manden på et internetforum netop skrevet om usporbar kryptovaluta i forbindelse med kriminelle handlinger, blandt andet kidnapning.


Indlægget blev publiceret efter milliardærfruens forsvinden, og mandens IT- og kryptokompetencer er angiveligt et centralt tema i politiets afhøring.

Sigtet for milliardærfrue-drab: Absurd anklage

Løsesum på 67 millioner
Anne-Elisabeth Hagen forsvandt 31. oktober 2018 fra hjemmet i Lørenskog, og Tom Hagen kontaktede politiet samme dag, da han kom hjem.

Politiet formodede, at hun blev bortført, da familien modtog et krav om løsesum på 67 millioner kroner.

I sidste uge fortalte politiet dog, at det vurderer, at kravene om løsepenge i sagen fungerede som røgslør for den egentlige forbrydelse.

Annonce:

Den norske avis Aftenposten skriver, at politiet har en video af en bil, der kører til ægteparrets bolig, kort tid før hun forsvandt.

Denne video anses for at være central i efterforskningen. Det siger kilder tæt på efterforskningsledelsen i Øst politidistrikt til Aftenposten.

Ifølge avisen viser videoen, at bilen kører på en gangsti til bagsiden af Hagens bolig i Sloraveien i Lørenskog. Observationen af bilen skal være gjort klokken 9.05 på formiddagen 31. oktober 2018.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: