Højesteret: Politiet må se fortroligt Se og Hør-arbejde

Politiet må via en dommer kigge i journalisters mails og telefoner beslaglagt på Se og Hør, afgør Højesteret.

Aller Media taber torsdag strid i Højesteret til anklagemyndigheden om politiets efterforskning kontra journalisters kildebeskyttelse i Se og Hør-sagen.

Både byret og landsret gav politiet lov til i mere eller mindre grad at kigge i det beslaglagte materiale. Formålet med at kigge i computerne er at bevise en eventuel forbrydelse i Se og Hør-sagen. Højesteret stadfæster landsrettens kendelse.

I byretten gav dommeren politiet lov til selv at gennemgå beslaglagt materiale fra mediehuset, for at afgøre om det er relevant for efterforskningen af sagen. Det klagede Aller over, og politiet måtte vente med at kigge, indtil landsretten havde afgjort sagen.

I Østre Landsret i juli blev kendelsen modereret en smule. Det skal være en dommer, der først skal gennemgå materialet og afgøre, om det har betydning for politiets efterforskning.

Men landsretten sagde samtidig, at det er i orden, at alle de beslaglagte mails og andet materiale kopieres og "spejles" hos Rigspolitiet. Aller klagede igen, og politiet måtte vente på Højesterets afgørelse.

Anklagemyndigheden mener, at mediet har tilskyndet tys-tys kilden i Nets, offentligt ansatte og en ansat i et flyselskab til uberettiget at udlevere fortrolige oplysninger.

- Vi anser det for vigtigt, at vi får adgang til materialet, så vi kan komme til bunds i Nets-sagen, sagde politiinspektør Bent Isager-Nielsen, efterforskningschef ved Københavns Vestegns Politi, tidligere til Ritzau.