Annonce:
Annonce:

Højesteret slår fast: Kvinde var skyld i hestehandlers død

En 53-årig mand fra Skibby mistede livet, efter at hans kæreste havde stukket ham med en skruetrækker

Højesteret har onsdag stadfæstet landsrettens dom i en sag om en 53-årig hestehandlers død i Skibby. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Højesteret har onsdag stadfæstet landsrettens dom i en sag om en 53-årig hestehandlers død i Skibby. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krimi

Det var helt på sin plads, da Østre Landsret tidligere på året kendte en 44-årig norsk kvinde skyldig i dødsvold og idømte hende tre et halvt års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig.

Det har Højesteret slået fast i en dom afsagt onsdag middag.

Kvindens daværende kæreste - en 53-årig heste- og kreaturhandler - mistede livet i Skibby i Hornsherred i december 2017.

Efter længere tids efterforskning blev Linda Nedkvitne tiltalt for at have forvoldt mandens død. Dels havde hun slået og sparket ham, dels blev hun tiltalt for at have stukket ham flere gange med en skruetrækker.

Anklagemyndigheden mente, at den grove vold førte til hans død i kombination med blandt andet en svær hjertesygdom.

Oprindeligt blev kæresten frifundet af byretten i Hillerød, og den afgørelse valgte anklagemyndigheden at anke.

Annonce:

Da resultatet blev et væsentligt andet i Østre Landsret, søgte den dømte om tilladelse til at få sagen videre til Højesteret. Og det fik hun lov til.

Men Højesteret er altså nået frem til samme konklusion som landsretten.

Linda Nedkvitne ønskede sagen til den øverste retsinstans, fordi hun mente, at landsrettens dom indebar 'forkert retsanvendelse'. Navnlig med hensyn til årsagssammenhæng, fremgår det af Højesterets afgørelse.

Men Højesteret afviser, at der er begået fejl i forbindelse med landsrettens behandling af sagen.

Det afgørende har gennem sagen været, hvorvidt kvinden påførte sin kæreste skader i ansigtet og ryggen, om skaderne var skyld i hans død, eller om dødsfaldet var forårsaget af hans hjertesygdom.

I byretten fandt dommerne det ikke tilstrækkeligt bevist, at det var Linda Nedkvitne, der med en skarp genstand havde overfaldet offeret.

Samtidig var dødsårsagen ifølge de lægelige oplysninger akut hjertesvigt som følge af hjerte- og karforandringer.

Annonce:

Retslægerådet påpegede dog, at det var sandsynligt, at der var et link mellem hjertesygdommen, skaderne og dødens indtræden.

Et flertal på fem ud af seks dommere blev i Østre Landsret overbevist om, at Linda Nedkvitne var skyld i sin kærestes død. De lagde blandt andet vægt på, at han forud for sin død ikke havde haft symptomer fra sin hjertelidelse.

Desuden mente dommerne, at et fem centimeter dybt stik ved kæben måtte have været medvirkende årsag til, at hestehandleren døde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: