Annonce:
Annonce:

Højttaler-helvede hærger Danmark: - Vi har evig festival

Over hele landet bøvler politiet med nattefester og larm fra medbragte højttalere. Familie på Islands Brygge overvejer at flytte

Islands Brygge er et af de steder, hvor larmen hærger fra medbragte højttalere. Arkivfoto: Jonas Olufson
Islands Brygge er et af de steder, hvor larmen hærger fra medbragte højttalere. Arkivfoto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Krimi

Højttaler-helvedet er brudt ud, og ordensmagten har mere end travlt landet over med få stoppet hensynsløse hærgere, der buldrer i nattebilledet.

Alene Midt- og Vestjyllands Politi har været ude mere end 100 gange i løbet af weekenden for at stoppe festligheder til sorg og skade for øvrige borgere, og i København beretter en mor fra Islands Brygge, hvordan støjen rammen søvnen hos hendes etårige datter.

- Vi har haft 45 anmeldelser alene det her døgn og på den anden side af 100, hvis vi tager hele weekenden. Der er mange borgere, der bliver generet af det her, siger Anders Bøje Hansen, vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi.

Sidste år fortalte Janni Madsen, hvordan de såkaldte soundbokse hærgede Islands Brygge, og i år kan hun berette, at stemningen ikke er dæmpet. Tværtimod.

Annonce:

Evig festival
- Vi havde håbet, at det ikke ville være så slemt i år. Men de sidste dage med høj sol og kåde unge mennesker er fuldstændig på niveau med sidste år, hvis ikke værre, siger hun.

- Vi har evig festival.

- Har I overvejet at flytte?

- Vi har overvejet det, fordi der er konstant larm. Men jeg mener heller ikke, at det kan passe, at vi skal flytte - eller flygte. Det kan ikke passe, at vi skal flytte.

- Det handler om almindeligt hensyn, men det er måske ikke så let at forholde sig til, når man ikke bor her, siger hun.

Hun fortæller, at hele familiens nattesøvn er udfordret:

- En ting er, at vi vågner, når de går ned gennem gaden, noget andet er at, at vi ikke kan sove med åbne vinduer eller åben altandør.

Artiklen fortsættes under videoen ...

For nyligt blev Jomfru Ane Gade i Aalborg lukket ned på grund af corona. Hør reaktionerne i videoen

Folk vil gerne feste
I Østjylland har politiet det seneste døgn modtaget i alt 59 anmeldelser om musik til ulempe, fortæller vagtchef Peter Hunniche.

Annonce:

Særligt beboerne omkring Botanisk Have i Aarhus har været generet af larmen.

- Heldigvis skruer folk ned i langt de fleste tilfælde, når vi beder dem om det, siger vagtchefen.

Festlarmen fra det grønne område i Danmarks næststørste by har fået beboere til at stille krav til lokale politikere om et forbud mod soundbokse. Flere er også stået frem i Århus Stiftidende og fortalt om gener som hjertebanken, stress og besvær med at falde i søvn både hos voksne og børn på grund af den dunkende musik.

Københavns Politi beretter også om et stigende antal anmeldelser som følge af det gode vejr.

- Det er det samme billede, som vi så sidste år, og det må nok være en erkendelse af, at nattelivet stadig ikke er eksisterende, og folk jo stadig gerne vil feste, siger vicepolitiinspektør Rasmus Agerskov Schultz.

Annonce:

Indfører restriktioner
Få områder i København har som konsekvens af klagerne sidste år fået lokale restriktioner for brug af højtalere efter klokken 20 i hverdagene og 22 i weekenderne. Det drejer sig om arealer ved Islands Brygge, Hørsholmparken på Nørrebro og en del af Fælledparken. Forbuddet trådte i kraft fredag i sidste uge, men har endnu ikke ført til sigtelser eller konfiskation af musikanlæg, oplyser Rasmus Agerskov Schultz.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi hæver man også øjenbrynene en smule over de over 100 anmeldelser om støj hen over weekenden. Enkelte sager har ført til bøder for brud på ordensbekendtgørelsen, mens de fleste er blevet løst ved god dialog, fortæller vagtchef Anders Bøje Hansen.

Anmeldelserne strækker sig over hele kredsen og alle aldre.

- Jeg vil ikke pege fingre ad de unge mennesker i det her. Vi har også været ude til folk i en højere alder. Det er folk, der holder fest i haven, i parker eller grønne områder rundt omkring, siger vagtchefen, der har en klar opfordring:

- Nyd det gode sommervejr, men husk lige, der er naboer, der går i seng tidligere, end du gør. Ryk festen ind, og skru ned. Og så tag hensyn til hinanden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: