Hollandsk rockerkonge til indvielsesfest i Brøndby

Europæiske rockere til fest i Brøndby, hvor dansk lokal-afdeling lagde klub til

Henk Kuipers (i midten med hvis sixpenxe) sammen med repræsentanter for No Surrender-klubben. (Foto: Kenneth Meyer)
Henk Kuipers (i midten med hvis sixpenxe) sammen med repræsentanter for No Surrender-klubben. (Foto: Kenneth Meyer)

Den danske rockerverdens ukronede gudfar, hollænderen Henk Kuipers, var lørdag aften atter at  finde i Danmark, da rockerklubben No Surrenders danske afdeling gennemførte en såkaldt promoveringsfest.

formålet var blandt andet at byde nye medlemmer velkommen. Og det kan den danske afdeling have brug for - 26. april blev ti figurer med tilknytning til klubben, blandt dem flere kernemedlemmer, idømt fængsel i en sag om grov vold mod to mænd.

Overfaldet skete den 17. august sidste år, da to mænd blev opsøgt af en større gruppe mænd i en ejendom i et industrikvarter i Ishøj. Mændende overfaldt dem med adskillige knivstik og slag med forskellige former for slagvåben. Knivstikkene ramte bl.a. de to mænd i ryggen og nakken. Begge fik alvorlige skader, men var dog ikke i akut livsfare efter overfaldet.

- Det betyder ikke noget. De er stadig mine brødre, selvom de er i fængsel. sådan er det i min verden, sagde Kuipers til Ekstra Bladet, der mødte hollænderen i klubhuset på Lyngager i Brøndby.

I baggrunden lød høj techno-musik, og hele matriklen var fyldt med rygmærke-folk fra Europa.

Nok er afdelingen den første i Skandinavien, men det er planen, at klubben på et eller andet tidspunkt også skal brede sig til andre nordiske lande.

- Der er ikke lagte nogen tidsplan. Den slags kan godt tage tid. Det handler om, at vi finder de rette folk med den rette indstilling, sagde Kuipers.

- Til gengæld er vi ved at åbne en afdeling i Canada. Og sidste år åbnede der en No Surrender afdeling i USA, forklarede Kuipers.

Her er der tale om et såkaldt Nomads-chapter, der ikke har et fast klubhus endnu.

No Surrender åbnede deres første afdeling i august i fjor.

Afdelingens centrale medlemmer havde tidligere været del af klubben Satudarah, men interne uenigheder førte til, at folkene fra Vestegnen i stedet tog kontakt til hollandske No Surrender, hvor Henk Kuipers er leder.

Også Kuipers har tidligere været topfigur i den hollandske Satudarah-klub. Men også han blev uenig med moderklubben, som han forlod og derefter var med til grundlægge No Surrender.

Dengang, han var i Satudarah, var han i øvrigt med til at sørge for, at Satudarah fik afdeling i Danmark.

Politiet har tidligere forklaret til Ekstra Bladet, hvordan No surrender-klubben er på listen, over klubber og grupper der følges tæt.

1 af 2 Rygmærkerne fortæller medlemmernes tilhørsforhold rundt om i Europa. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Henk Kuipers (i midten med hvis sixpenxe) sammen med repræsentanter for No Surrender-klubben. (Foto: Kenneth Meyer)