Homoparade i Jerusalem øger sikkerhed efter drab sidste år

Under sidste års Gay Pride i en af verdens mest religiøse byer blev en 16-årig pige stukket ihjel

Følg Krimi

Hundredvis af israelske politibetjente er blevet hentet til Jerusalem, hvor der torsdag afholdes den årlige homoparade Gay Pride.

Det store sikkerhedsopbud skyldes ikke mindst, at en 16-årig pige blev stukket ihjel af en ultraortodoks jøde under sidste års optog i en af verdens mest religiøse byer.

16-årige Shira Banki blev stukket ihjel med en kniv, da hun og fem andre tilfældigt blev overfaldet af Yishai Schlissel, der nu afsoner en livstidsdom.

Schlissel havde netop siddet ti år i fængsel for et lignende angreb under Gay Pride i Jerusalem i 2005. Han var blevet løsladt blot tre uger før drabet på Shira Banki, hvilket førte til massiv kritik af politiet.

I år har det israelske politi lovet at øge antallet af betjente med op til 1000. Samtidig vil alle deltagere blive visiteret for våben, før de får lov at være med i paraden.

Desuden er Yishai Schlissels bror som en sikkerhedsforanstaltning blevet sat i husarrest, oplyser politiet.

Sidste år deltog omkring 5000 mennesker i paraden i Jerusalem. Ifølge politiet forventes deltagertallet at være højere i år.

Deltagerne vil marchere forbi det sted, hvor Shira Banki blev dræbt. Her vil hendes forældre tale til folkemængden.

Tom Canning, der er en af arrangørerne, er godt tilfreds med sikkerheden i år.

- Jeg tror, at politiet fik en ordentlig lussing sidste år med det, der skete, siger han til nyhedsbureauet AFP.

- I år har man brugt de seneste tre måneder på at forberede sikkerheden, som bliver forvaltet i de højeste rækker inden for politiet.

Israel har længe haft den mest liberale tilgang til homoseksualitet i Mellemøsten.

Den årlige Gay Pride i Jerusalem er dog meget mindre end den, der afholdes i Tel Aviv. Her valfarter titusindvis af mennesker til paraden i den by, der betragtes som den mest homovenlige i Israel.

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale
LIGE NU