Annonce:
Annonce:

Hooligan-leder tiltalt: Voldsom sag om voldtægt, grov vold og frihedsberøvelse

Anklageren er klar med en tiltale i en sag om blandt andet grove seksuelle overgreb, afpresning, vold og trusler i hooligan-miljøet omkring Brøndby IF

Denne 28-årige mand er tiltalt i en meget grov sag om en række sex-overgreb samt voldtægt og grov vold. Privatfoto
Denne 28-årige mand er tiltalt i en meget grov sag om en række sex-overgreb samt voldtægt og grov vold. Privatfoto
Annonce:
Følg Krimi

Anklagemyndigheden hos Københavns Vestegns Politi har rejst tiltale mod en 28-årig mand med tilknytning til hooligan-miljøet omkring Brøndby IF.

Her havde manden ifølge Ekstra Bladets oplysninger en ledende rolle i en af klubbens fodboldbølle-fraktioner. Flere af ofrene har ifølge Ekstra Bladets oplysninger været drenge og unge mænd, der ligeledes har tilknytning til samme miljø.

I alt er der 12 mindreårige drenge og unge mænd samt to kvinder nævnt i anklageskriftet.

Sagen er usædvanligt omfattende, og anklagesskriftet omhandler hele 43 punkter. Det inkluderer blandt andet seksuelle overgreb, voldtægt og vold.

Strækker sig over otte år
Episoderne, der er nævnt i anklageskriftet, strækker sig fra 2013 og frem til i år.

Den tiltalte har tidligere nægtet sig skyldig.

Sagen kort

Den 28-årige er tiltalt for 43 forhold, der omfatter alt fra vold, trusler, afpresning og frihedsberøvelse til tvungen oralsex og anal voldtægt.

Der er ifølge anklageskriftet 14 ofre, hvoraf de fleste er mænd. Forholdene har efter politiets opfattelse fundet sted i perioden 2013-2021.

Anklagemyndigheden tager i tiltalen mod den 28-årige forbehold for 'en anden sanktion end fængsel'. Det vil sige, at en forvaringsdom kan komme på tale.

Anklageren nedlægger desuden påstand om opholds, bolig- og besøgsforbud i Rødovre og Brøndby.

Annonce:

Anklageskriftet beskriver, hvordan flere af ofrene efter politiets opfattelse gentagne gange har været udsat for særdeles brutale overgreb. I adskillige tilfælde over en årrække.

Et af ofrene er således blevet udsat for overgreb i perioden fra august 2017 og frem til februar 2021. Her er der tale om voldtægt, hvor den tiltalte angiveligt samtidig har holdt offeret i et hårdt halsgreb.

Brugte kosteskaft og støvsuger-rør
Ved andre episoder har den 28-årige ifølge anklageskriftet udført både oral- og analsex på ofrene mod deres vilje.

Anklageskriftet beskriver også vold, hvor den tiltalte blandt andet har anvendt et kosteskaft og et rør fra en støvsuger, som han har slået offeret med. I et tilfælde pådrog offeret sig både en brækket kæbe, kraniebrud og en knækket tand, hvorefter den tiltalte angiveligt holdt den pågældende fanget i 24 timer og nægtede sit offer at blive tilset af en læge.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I midten ses den 28-årige nu tiltalte i forbindelse med en fodbold-march. Foto: Kenneth Meyer
I midten ses den 28-årige nu tiltalte i forbindelse med en fodbold-march. Foto: Kenneth Meyer

Annonce:

Samtidig beskriver anklageskriftet, hvordan den 28-årige skal have udvist jalousi. Et offer er blevet truet med at få brækket både arme og ben samt at få tænderne slået ud med totenschlæger, hvis han gik bag om ryggen på den tiltalte 28-årige eller var ham utro.

Et andet forhold beskriver, hvordan et offer kunne vælge imellem at blive smadret, 'kneppe en trans' eller onanere. Seksuelle fantasier om transvestitter og 'shemales' går igen flere gange i anklageskriftet.

Overgreb blev filmet og brugt som afpresning
I anklageskriftets forhold 24 lyder det eksempelvis, at offeret burde 'prøve at få slikket anus, få en finger stukket op i anus og have sex med en trans.'

Anklageskriftet beskriver også, hvordan manden ved flere lejligheder skal have udnyttet sin fysiske og psykiske overlegenhed i forbindelse med den lange serie af overgreb.

Således er et offer blevet truet med enten at få smadret tænderne ud af munden, eller at de kunne 'gå skridtet videre'.

Flere af overgrebene har den 28-årige filmet, og han har efterfølgende brugt videooptagelserne som middel til afpresning af ofrene.

Den 28-årige er også tiltalt for at have truet et offer, således at offeret skulle slå op med sin kæreste. Hvis ikke ville den 28-årige voldtage kæresten.

Denne grafitti er rettet imod den sigtede. Den var skrevet ved en sjællandsk arrest. Privatfoto
Denne grafitti er rettet imod den sigtede. Den var skrevet ved en sjællandsk arrest. Privatfoto

Anholdt efter skyderi

Den nu tiltalte 28-årige mand blev anholdt om morgenen 5. februar efter et skyderi i boligområdet Kærene i Brøndby.

Klokken 07.38 den pågældende dag modtog politiet melding om skyderiet fra en borger. Straks efter rykkede ordensmagten ud til området, hvor vidner beskrev, at de havde set en person sætte sig på en cykel og køre væk fra stedet.

Efterfølgende anholdt betjente en person i nærområdet, ikke langt fra hvor skudepisoden havde fundet sted. Anholdelsen skete, fordi man umiddelbart mistænkte ham for at være knyttet til skyderiet.

Den anholdte var den nu tiltalte.

Det viste sig efterfølgende, at skyderiet var rettet mod ham. Mens han sad anholdt, valgte to af ofrene sagen om krænkelser at gå til politiet og dele deres viden.

Derfor blev den 28-årige dagen efter fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev sigtet for krænkelser og seksuelle overgreb. Siden er sagen vokset til det nu 43 punkter lange anklageskrift.

Skyderiet imod den 28-årige er foreløbigt ikke opklaret. Men det kan langt fra udelukkes, at skyderiet har med de årelange overgreb at gøre, vurderer kilder med indsigt i miljøet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Bagholdet

Annonce:
Annonce: