Hotel-gæst tiltalt: Slog ansat ned og voldtog hende på toilettet

Julefrokost på kendt hotel gik helt galt, da en gæst ifølge tiltalen tævede og voldtog hotel-medarbejder

Voldtægten skete i kælderen under Hotel Comwell i Korsør, hvor offeret arbejdede. Hun blev slået ned og voldtaget på et dametoilet. Foto: Stine Tidsvilde.
Voldtægten skete i kælderen under Hotel Comwell i Korsør, hvor offeret arbejdede. Hun blev slået ned og voldtaget på et dametoilet. Foto: Stine Tidsvilde.

Efter en fugtig julefrokost begik en gæst på Hotel Comwell i Korsør en brutal voldtægt mod en 34-årig kvinde, der arbejdede på hotellet.

Det skete på et dametoilet i kælderen, hvor kvinden blev holdt frihedsberøvet i halvanden time og udsat for grov vold og et kraftigt halsgreb, så hun muligvis var i livsfare.

Sådan lyder tiltalen mod en 28-årig mand fra Rødovre, der senere i august stilles for et nævningeting i Næstved, hvor han er tiltalt for voldtægt af særlig farlig karakter, frihedsberøvelse og blufærdighedskrænkelse.

Anklagemyndigheden kræver ham idømt mere end fire års fængsel, men den 28-årige nægter sig skyldig og afviser, at han skulle være gerningsmanden til voldtægten.

Under retssagen vil anklagemyndigheden føre beviser blandt andet i form af dna-analyser, vidner og video-overvågning fra hotellet.

Den 34-årige kvinde ringede 1-1-2 fra toilettet kort efter at gerningsmanden var flygtet, og hun blev fundet forslået og chokeret af ambulancepersonale i kælderen under hotellet.

Politiet kom hurtigt på sporet af den 28-årige, fordi han var overnattende gæst på hotellet efter en julefrokost, og video-overvågningen viste, at en person, der ligner ham, gik ned i kælderen inden voldtægten.

Den 28-årige blev anholdt på sin bopæl og har været varetægtsfængslet lige siden.

Tog halsgreb
Ifølge anklageskriftet skete voldtægten den 3. december sidste år mellem klokken 04.50 og 06.25. Den kvindelige ansatte blev overrasket i kælderen, hvor hun blev slået adskillige gange i hovedet og på kroppen med knytnæveslag, så hun faldt omkuld på gulvet.

Hun forsøgte at flygte, men gerningsmanden hev hende flere gange kraftigt i håret, holdt hende tilbage og pressede den 34-årige op ad en væg og tog et kraftigt halsgreb på hende.

Ifølge de lægelige undersøgelser kan kvinden have været i livsfare, men det er uklart om det skyldes halsgrebet eller slagene.

Ifølge tiltalen voldtog den 28-årige herefter kvinden.

Han forsøgte igen at voldtage hende, men fik rejsningsproblemer, og tævede hende med flere slag i hovedet og på kroppen.

Han udsatte hende for flere blufærdighedskrænkelser, og inden han flygtede, beordrede han hende til at blive på toilettet i 10 minutter, før hun måtte gå.

Retten i Næstved behandler sagen den 10., 11. og 16. august.

Efter den seneste stramning af voldtægtsparagraffen skal en overfaldsvoldtægt som udgangspunkt straffes med tre et halvt års fængsel.

- Ud fra en samlet vurdering af grovheden og at sagen også omfatter frihedsberøvelse, nedlægger vi påstand om mere end fire års fængsel, siger specialanklager Susanne Bluhm.