Hotel i Kabul angrebet af skud: Gæster taget til fange

Mænd skyder mod hotelgæster i Kabul - mindst to personer er døde

Er du i området eller på hotellet? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Nyeste opdatering kl 21:00: Flere personer er dræbt i et voldsomt angreb på et turisthotel i Kabul lørdag aften. Det skriver Reuters.

Der sker efter, mindst fire mænd med skydevåben og selvmordsveste er gået til angreb på Intercontinental Hotel i Afghanistans hovedstad Kabul. Her har de skudt mod gæsterne, hvor flere er omkommet og mindst seks personer er såret, fortæller talsmanden fra landets indenrigsministerium, Nasrat Rahimi,

Angrebet startede klokken 21 lokal tid, og knapt tre timer efter har Afghanistans sikkerhedstjenese dræbt to af gerningsmændene.

Flere af gæsterne på hotellet skulle ifølge Reuters holdes som gidsler. Mens personalet andre gæster er flygtet fra hotellet, som nu står i flammer.

Mediet ToloNews fortæller, at et øjenvidne, som havde held med at flygte, havde set cirka 15 mennesker dræbt eller såret.

Gæster fanget på hotellet
Tidligere på aftenen fortalte al arabiya om, at gæsterne gemte sig på deres værelser på anden sal.

En af dem fortalte til AFP, at han og de andre gæster gemte sig, og at de ikke vidste, hvor gerningsmændene var - men at de kunne høre dem.

- Jeg ved ikke, hvor de er, men jeg kan høre skud fra et sted tæt på første sal, fortæller manden, som ikke vil udgive sit navn.

- Vi gemmer os på vores værelser. Jeg håber at sikkerhedsfolkene vil komme og redde os, før de (red: gerningsmændene) kommer og dræber os.

Det afghanske nyhedsbureau TOLO fortæller, at der skulle være taget gidsler til fange.

Ild i bygningen
Lige nu skulle hotellet brænde, efter et køkken på fjerde gik i brand - muligvis har gerningsmændene sat ild til det, skriver flere medier.

Angrebet kommer blot få dage efter, at USA's ambassade udstedte en advarsel imod at befinde sig på hoteller i den Afghanske by.

Ekstra Bladet har været i kontakt med det danske udenrigsministerium, og de fortæller, at ingen danskere er berørt.

Ifølge BBC's oplysninger er hotellet statsejet luksushotel, som er kendt for at arrangere bryllupper, konferencer og politiske events.

Opdateres ...