Hundeejer fra helvede: Googlede sig til aflivningsmetoder

En hundeejer googlede efter svar på, hvordan han kunne slå sin rottweiler ihjel. Derefter efterlod han hunden i en have oversvømmet med kloakvand

Der blev gjort en endelse på Elsies lidelser, da dyreværnet fandt hende (Foto: SWNS)
Der blev gjort en endelse på Elsies lidelser, da dyreværnet fandt hende (Foto: SWNS)
Følg Krimi

Rottweileren Elsie kunne dårligt stå op, da hun blev fundet af dyreværnet i byen Sunderland i England. En nabo slog alarm, da hunden ikke engang kunne rejse sig op for at spise det kød, som han kastede over hegnet til den. Hunden havde haft det dårligt i lang tid, men ejeren Anthony Christie havde ikke opsøgt en dyrlæge.

I stedet håbede ejeren på, at den 13-årige hund ville dø af sig selv, men det gjorde den ikke. Derfor googlede han efter metoder på internettet, som kunne 'fremskynde processen'. Det skriver Sunderland Echo.

Anthony Christie gav blandt andet Elsie paracetatol, som er giftigt for hunde, og fodrede hende også med kyllingeben, som er farligt for hunde at spise. Derefter efterlod han hende i sin have, som var oversvømmet med kloakvand.

- Det her var en forfærdelig sag og meget rystende at beskæftige sig med. Elsie var i sådan et sørgeligt stadie og behøvede åbenlyst hjælp, siger dyreværnsinspektør Helen Scott til Sunderland Echo.

Sådan så Elsie ud, da hun blev fundet af dyreværnet (Foto: SWNS)
Sådan så Elsie ud, da hun blev fundet af dyreværnet (Foto: SWNS)

Elsie vejede omkring 25 kilo, da den blev fundet, hvilket er mindst 10 kilo for lidt for en rottweiler. Hun haltede på det et ene forben, havde en forstørret albue og havde slemt udflåd fra øjnene. Hun var meget afmagret og led af hudsygdomme og hårtab. Elsie blev aflivet med det samme på grund af sine store lidelser.

Efter at Anthony Christie og hans partner, Kirsty Henderson, har indrømmet at have udsat Elsie for unødvendig lidelse, er det nu forbudt for parret at holde hunde og katte de næste 10 år. Ifølge parrets advokat, Gavin Sword, var de ikke kørt til dyrlægen fordi de ønskede, at den skulle dø i hjemmet.

- Der er absolut ingen undskyldning for, hvad der skete med den hund, siger dyreværnsinspektør Helen Scott.

Ifølge parrets advokat risikerer Kirsty Henderson nu at miste sit job som plejer ovenpå sagen. Parret blev begge dømt til seks måneders tilsyn og et udgangsforbud på seks uger i aftentimerne. Derudover skal de betale sagsomkostningerne.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind