Hundredvis mindes knivdræbte Mads: 'Det er ufatteligt'

Kammerater, forældre og lærere samledes fredag eftermiddag for at mindes den 17-årige handelsskoleelev, der blev stukket ihjel i et frikvarter torsdag

Drabet på den kun 17-årige handelsskoleelev Mads har rystet familie, venner og bekendte til den vellidte dreng.

Fredag eftermiddag strømmede både venner, deres forældre og Mads' lærere fra Hillerød Handelsskole til en mindehøjtidelighed, der blev holdt på det sted, hvor han mistede livet - i en tunnel ikke langt fra Handelsskolen.

Ifølge Ekstra Bladets journalist på stedet strømmede det til med mennesker, der havde favnen fuld af blomster. I tunnellen ligger der ligeledes bjerge af blomster, lys og hilsner til den knivdræbte dreng.

16-årig fængslet for knivdrab på handelsskoleelev

Nogle af hilsnerne er skrevet på en række hvide t-shirts, som er lagt frem til netop det formål: At sende en sidste hilsen til deres 17-årige kammerat, hvis liv sluttede alt for tidligt.

Andre har stillet en pizzabakke, en flaske Kaptajn Morgan-rom og en pakke cigaretter.

- Vi er fuldstændig chokerede. Det er ufatteligt, at han ikke er her længere, fortæller faren til en af Mads' venner til Ekstra Bladet.

- Han var altid en fyr, man kunne regne med, fortæller han videre.

Artiklen fortsætter under videoen

Se mindehøjtideligheden her.

17-årigs far: Min søn blev henrettet

Mads blev stukket ihjel torsdag omkring kl. 13, efter tre unge mænd - ifølge vidner, Ekstra Bladet har talt med - havde hentet ham på skolen i et frikvarter. Godtroende gik han med de unge mænd, men det endte fatalt, og Mads blev ramt af et knivstik i hjertet.

En kun 16-årig dreng er tidligere fredag blevet fængslet i sagen, mens en 18-årig er blevet løsladt i et grundlovsforhør. Han er dog fortsat sigtet.

Undervisningen på Handelsskolen i Hillerød har været nedlagt det meste af dagen, og der har været stillet krisepsykologer til rådighed for dem, der har haft brug for det.