Hundredvis sagde farvel til ofre for dobbeltdrab

Fem-årig pige fik før ceremonien sagt det sidste farvel til sin mor, stedfar og ufødte lillebror ved en privat afsked tidligere i dag

Rustvognen kører væk med kisterne efter bisættelse i Snøde. Flere hundrede var mødt op for at mindes den dræbte familie. Foto: Per Rasmussen
Rustvognen kører væk med kisterne efter bisættelse i Snøde. Flere hundrede var mødt op for at mindes den dræbte familie. Foto: Per Rasmussen

Allerede en time før begravelsen i Snøde Kirken på Langeland var parkeringspladser og omkringliggende veje lørdag middag fyldt med biler.

Flere hundredvis af pårørende, venner og bekendte besøgte i dag kirken for at mindes en 23-årig kvinde, hendes 35-årige kæreste, samt en lille ufødt dreng. Enkelte af de deltagende delte pakker med kleenex ud til deres kammerater, inden de fortsatte af en lang stentrappe op til den højt-beliggende Snøde Kirke.

Parret og deres ufødte barn blev dræbt i en ufattelig tragedie, der sidste uge rystede den lille ø og resten af Danmark.

Den 23-årige kvinde var seks måneder henne i sin graviditet, da hun søndag 17. april blev skudt foran sit hus i landsbyen Snøde.

Kvindes 25-årige ekskæreste er sigtet og varetægtsfængslet for drabet på ikke blot sin ekskæreste, men også på sin ekskærestes nye kærlighed -en 35-årig mand fra lokalomårdet.

Ved kirken lørdag havde kun få medbragt store buketter til den dræbte, lille familie. Ellers havde de fleste efterlevet ønsket om i stedet at donere penge til kvindens fem-årige pige, som nu har mistet hele sin nærmeste familie.

'I stedet for eventuelt blomster, kan man betænke x'(navn udeladt pga. navneforbud. red.)  Står der i dødsannoncen fra den 23-årige kvindes familie.

Forinden den timelange ceremoni i kirken havde tragediens yngste efterladte, den fem-årige pige, fået lov til at sige sit sidste farvel ved en privat afsked.

Måtte stå uden for
Flere af gæsterne måtte overvære ceremonien fra arealet uden for kirken, hvor de i støvregn kunne høre præstens ord over en højtaler.

På mindesider på Facebook har flere udtrykt deres store sorg i forbindelse med drabene. 'Hvor er det uretfærdigt, det her', skriver en pårørende blandt andet på mindesiden for den 23-årige kvinde.

De to dræbte var for nyligt flyttet sammen i et hus i byen, hvor kvindens fem-årige datter også boede. Parret var gravid og havde store planer om at gifte sig.

Meget tyder på, at det var en strid om samvær med den lille datter, som førte til de voldsomme drab. Den nu drabssigtede 25-årige ekskæreste skulle aflevere deres fælles fem-årige datter, som han havde haft hele weekenden.

Ved overleveringen blev der i stedet affyret adskillige skud i bygaden foran den 23-årige og hendes 35-årige kærestes hjem. Alt imens sad den lille fem-årige pige i sin fars bil, hvorfra hun formentlig overværede eller kunne høre drabene.

Da politiet kom frem til gerningsstedet kort efter, lå den 23-årige kvinde og den 35-årige mand begge døde på vejen.

Flere samler ind til pigen
Både venner og bekendte, men også lokale foreninger på Langeland, har siden drabene samlet sammen til den fem-årige pige. Blandt andet har det 35-årige offers fodboldklub startet en indsamling.

-  Vi har valgt, at alt overskuddet ved vores sommerstævne i år skal gå til den lille pige, forklarer fodboldsformanden til Ekstra Bladet.  Ifølge formanden bliver pengene overført til en børneopsparing, som er oprettet til pigen, og som hun først får overleveret, når hun er blevet lidt ældre.

Også en elektronisk indsamling er startet under navnet 'indsamling til den lille pige på Langeland'. Den private indsamling startede to dage efter drabene og er nu allerede oppe på over 50.000 kroner.

Ifølge kvinden bag den elektroniske indsamling, der ikke er i familien med pigen, vil pengene i sidste ende blive overført til pigens bedsteforældre på morens side.

- Selvom intet kan erstattes, kan vi hjælpe hende. Vi kan alle give både mindre eller større beløb som vil få stor betydning for den lille pige, lyder det i opfordringen fra initiativtageren på hjemmesiden.

1 af 3 Kirken hvor en 23-årig kvinde, en 35-årig mand og deres ufødte barn i dag blev bisat. Den 23-åriges ekskæreste er sigtet og varetægtsfængslet for drabene. Foto: Per Rasmussen
2 af 3 Flere steder på Langeland bliver der i dag flaget på halvt. Her er det Lohals Havn, hvor ofrene mindes.
3 af 3 Rustvognen kører væk med kisterne efter bisættelse i Snøde. Flere hundrede var mødt op for at mindes den dræbte familie. Foto: Per Rasmussen