Hurtig førstehjælp blæser liv i livløs mand på københavnsk strand

En 63-årig mand blev genoplivet på Svanemølle Strand i København, efter han kom i voldsomme problemer i vandet

(Foto: Local Eyes)
(Foto: Local Eyes)

En 63-årig mand ser ud til slippe med livet i behold fra en potentiel drukneulykke efter han kom i problemer i vandet udfor Svanemølle Strand på Østerbro i København.

Det fortæller vagtchefen ved Københavns Politi, Michael Andersen til Ekstra Bladet.

Se mere video hos Local Eyes

- Man har haft en ulykke derude, hvor man hiver en livløs person op ad vandet. Førstehjælp påbegyndes på stedet derude, og han køres til hospitalet, siger vagtchefen.

- Det lykkedes at få gang i mandens vejrtrækning og puls, og han er i live da han køres fra stedet, lyder det fra vagtchefen, der ikke ved noget nærmere om mandens tilstand på nuværende tidspunkt og hvorvidt han kom til bevidsthed på stranden.

Et øjenvidne siger til Ekstra Bladet:

- Der stimler en masse sammen, og en begynder at give hjertemassage i sandet. Det påvirkede selvfølgelig stemningen på hele stranden, men jeg synes, at folk var gode til at informere hinanden om, hvad der skete, og jeg fik i hvert fald at vide, at det endte godt.

Den 63-årige mand var taget alene på stranden, der var fyldt med andre badegæster.

- Hans tilstand kan ændre sig endnu. Der er ikke umiddelbart nogle pårørende tilstede og vi mangler stadig at underrette dem om ulykken, siger vagtchefen.

Klokken 20:30 fortæller vagtchefen ved Københavns Politi, at den 63-årige mand er lagt i kunstigt koma på Rigshospitalet, mens lægerne forsøger at stabilisere ham.

- Årsagen til ulykken er endnu ukendt. Det er muligt han har fået et ildebefindende eller hedeslag inden han er gået i vandet, men han kan også være blevet overrasket af krampe eller andet, siger vagtchefen til Ekstra Bladet.