Hurtige vandscootere generer også badegæster i Aarhus

Aarhus' borgmester mener også, at det bør være lovpligtigt for vandscootere at have nummerplader.

Det er ikke kun i Københavns Havn, at man har problemer med vanvittig sejlads med vandscootere.

Også i Aarhus kæmper man hvert år med mange hensynsløse vandscootere.

Det fortæller Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus Kommune.

- Når det bliver godt vejr, så har vi problemer med det hver sommer. De larmer, de generer, og så er de også til fare for andre, der bevæger sig rundt på vandet, siger borgmesteren.

Jacob Bundsgaard fortæller også, at man har set problemer, hvor vandscootere sejler slalom ved markeringsbøjer omkring et svømmebassin i havet.

- Det er meget farligt for dem, der svømmer, siger han.

Debatten om hurtige vandscootere kører søndag efter en ulykke i Københavns Havn lørdag, hvor en eller flere vandscootere påsejlede en udlejningsbåd. To unge, amerikanske kvinder mistede livet i ulykken.

Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), siger søndag, at der skal være krav om nummerplader på vandscootere og jetski.

Jacob Bundsgaard er enig. Faktisk henvendte kommunen sig til daværende miljøminister Eva Kjer Hansen (V) i 2015. Kommunen havde et ønske om, at man skulle kigge på mulighederne for at gøre det lovpligtigt med nummerplader.

Men kommunen er siden da ikke blevet klogere, fortæller Jacob Bundsgaard.

- Vi har rejst det flere gange. Der har været noget kommunikation frem og tilbage, men det er altså ikke sket, siger han.

Adspurgt, om Jacob Bundsgaard har rettet henvendelse til sit eget parti på Christiansborg for at rejse et beslutningsforslag, svarer borgmesteren:

- Det er efter min mening ikke et partipolitisk spørgsmål.