Hus med 11 børnehavebørn ramt af gaseksplosion

Der har været en gaseksplosion på Højrupvej i landsbyen Højrup på Midtfyn. En fire-årig pige er blevet fløjet til Rigshospitalet med 1. grads forbrændinger

Bygningen blev voldsomt medtaget ved eksplosionen (Foto: Tim Visti/Fyens Stiftstidende)
Bygningen blev voldsomt medtaget ved eksplosionen (Foto: Tim Visti/Fyens Stiftstidende)

Torsdag klokken 12.29 i dag fik Fyns Politi en anmeldelse om en eksplosion og brand i en bygning i byen Højrup ved Ringe på Midtfyn.

I en tilstødende bygning var 11 børnehavebørn og pædagoger samlet til en børnefødselsdag hjemme hos en pige, og en 4-årig pige er kommet til skade i forbindelse med branden.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Pigen er blevet fløjet til Rigshospitalet i København med 1. grads forbrændinger.

Børn og pædagoger kommer fra institutionen Hjemly i Ringe. Ifølge Fyns Politi er forældre underrettet, og der bliver ydet krisehjælp på stedet.

Facade sprængt i stykker
Gaseksplosionen opstod i forbindelse med en udgravning, hvor en gasledning blev beskadiget.

Ifølge Fyens.dk fortæller en reporter på stedet, at hele facaden på et hus er sprængt i stykker, en altan er styrtet sammen, og der ligger murbrokker forskellige steder.

Ekstra Bladet har talt med naboen til det hus, hvor eksplosionen fandt sted, og hun fortæller, at der lød en voldsom larm:

- Min kæreste og jeg var herhjemme, og de er jo i gang med at grave til noget varme. Lige pludselig hører vi noget rabalder og kan ikke forstå, hvad søren det er. Da vi kommer ud, ser vi, at nabo-bygningen næsten er halvt væk, fortæller en nabo til Ekstra Bladet.

Brandvæsenets indsatsleder, Henning Kristensen, fortæller ifølge Fyens.dk, at det kunne være gået meget værre.

Der var hurtigt pædagoger på stedet til at tage hånd om børnene, og politiets indsatsleder på stedet roser håndteringen af situationen.

Opdateres...